Михайло Саакашвілі / фото УНІАН

Екс-президента Грузії та лідера українського "Руху нових сил" Михайла Саакашвілі можуть призначити віце-прем’єром із питань реформ.

Читайте такожСаакашвілі в Грузії запідозрили у спробі повалення влади: МВС зробило заяву

Про це посилаючись на власні джерела повідомляє ряд українських ЗМІ.

Відео дня

За даними Telegram-каналу УП, в якому посилаються на джерела у "Слузі народу", це питання обговорюють у внутрішніх чатах фракції, а призначення Саакашвілі Верховна Рада може розглянути вже у п’ятницю.

Також інформацію про призначення Саакашвілі в уряд Дениса Шмигаля підтвердила Obozrevatel заступник голови фракції "Слуги народу" Євгенія Кравчук. За її словами, зараз його кандидатура обговорюється у фракції.

За даними «Страны», зараз проводиться сигнальне голосування по депутатських групах.

Також інформацію підтвердили відразу кілька джерел у владі і Lb.ua.

"Так, це правда. Зараз ми проводимо обговорення, збираємо думки колег з цього приводу", - сказав одне з джерел на умовах анонімності.

Читайте такожВерховний суд визнав законним видворення Саакашвілі з України

Як повідомляв УНІАН, у липні 2017 року на той час президент Петро Порошенко видав указ про позбавлення Саакашвілі громадянства України. В Україні Саакашвілі інкримінували три статті Кримінального кодексу: замах на злочин (ч. 1 ст. 15), злочин визнається вчиненим за попередньою змовою групою осіб, якщо його спільно вчинили двоє або більше осіб (ч. 2 ст. 28), сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їхньої злочинної діяльності (ч. 2 ст. 256).

12 лютого 2018 року Саакашвілі за процедурою реадмісії було передано Польщі. 28 травня новий президент України Володимир Зеленський виключив з указу свого попередника Порошенка від 26 липня 2017 року положення про втрату Саакашвілі громадянства України.

29 травня Саакашвілі повернувся в Україну. Після повернення в Київ Саакашвілі заявив, що повернувся в Україну не заради помсти.

7 жовтня Генеральна Прокуратура відкрила кримінальне провадження за заявою Саакашвілі.