Хаотичні дії Кабінету міністрів та його злочинна бездіяльність у ключових питаннях призвели до того, що осінь в українців планується справді важкою. Про це в ефірі шоу "Діалог з країною" на телеканалі Live заявила народний депутат від "Опозиційної платформи - За життя" Наталія Приходько.

"Днями в магазині я стояла у черзі за дідусем, який брав тільки хліб. Коли касир його запитав: "Чого сьогодні молоко не берете?" ‒ дідусь відповів, що йому це вже задорого… Ви розумієте, до якого стану довели країну?! Так, ціни ростуть, є певні зовнішні чинники для цього. Проте я хочу звернути увагу всіх на дії влади! Зараз у ВР на розгляді проєкт закону №5600, яким намагаються встановити мінімальне податкове зобов'язання для фізичних та юридичних осіб, які виробляють сільськогосподарську продукцію. Як ми можемо зупинити ріст цін на продукти с такими законопроєктами!? Це в той час, коли наші бабусі та дідусі вже давно дозволяють собі м’ясо тільки на свята!" – обурилася парламентар.

Вона припустила, що уряд, який подає такі законопроєкти, існує "в якійсь іншій реальності".

Відео дня

"Вони взагалі виходять до людей?! Чи для них українці ‒ це лише цифри у їхній статистиці, а людей вони бачать тільки з вікон кортежів?" – поставила собі питання Приходько.

На її переконання, цей уряд аж ніяк не можна назвати урядом з фаховими професіоналами. Адже їхні дії свідчать про брак системної роботи. 

"Так, Кабмін не може запланувати необхідний рівень видатків на субсидії. Ще на початку серпня було зрозуміло, що використано вже 89% запланованих коштів, і що до кінця року їх не вистачить. Вже середина вересня ‒ а відповідні зміни до бюджету досі не внесені, кошторис на субсидії не збільшено. Тобто вже у жовтні субсидії просто не буде з чого виплачувати. З лікарнями те ж саме: всім було відомо про нову хвилю пандемії коронавірусу цієї осені, проте уряд за літо не опрацював проблему забезпеченості лікарень та заробітної плати лікарям. Про питання тарифної політики я вже мовчу. Адже на цю антисоціальну політику вже не вистачає слів! Я вважаю, що цей уряд необхідно терміново змінювати, бо він не відповідає інтересам громадян України. Наша країна потребує перезавантаження влади, а в Кабінеті міністрів мають бути справжні фахівці, які працюють на благо людей", – резюмувала народний депутат.