Зеленський прокоментував підпал автівки програми "Схеми" / president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський висловив сподівання на максимально швидке розслідування підпалу автомобіля програми «Схеми» і притягнення до відповідальності зловмисників.

Читайте такожКерівник Центру протидії корупції Шабунін заявив про підпал свого будинку в Києві (фото, відео)Про це він написав у Facebook.

«У грудні 2014-го неподалік палацу «Україна» невідомі спалили моє авто. Поліції знадобилося два місяці, щоб знайти та затримати злочинців», - заявив він.

Зеленський висловив сподівання, що й цього разу правоохоронні органи максимально швидко знайдуть і притягнуть до відповідальності зловмисників, які підпалили авто програми «Схеми».

«Як президент України я завжди захищатиму права кожного громадянина, незалежно від його особистого ставлення до мене. Переконаний, що свобода слова – фундамент будь-якої демократичної країни», - наголосив він.

Президент підкреслив, що журналістська діяльність ніколи не може бути підставою для переслідувань.

«І наостанок. Моя творча діяльність завжди була пов’язана з досить гострою критикою чинної на той час влади. Неодноразово це створювало нашому колективу проблеми. Від неофіційних натяків «хлопці, ви дожартуєтесь» – до прослуховування, стеження, реальних перешкод та заборон у проведенні концертів чи зйомок», - повідомив він.

За словами Зеленського, він пройшов усе це, знає, як це, і ніколи не допустить, щоб за його президентства будь-яка критика влади тягнула за собою переслідування або залякування.

Підпал автомобіля програми «Схеми»: позиція поліції

Як повідомляє прес-служба Національної поліції України у Facebook, подія з підпалом автомобіля працівників ЗМІ в Києві кваліфікована як умисне знищення або пошкодження майна.

«Поліція Київщини розпочала кримінальне провадження за фактом пожежі автомобіля працівника ЗМІ. Подія кваліфікована як умисне знищення або пошкодження майна. Призначено експертизи», - йдеться у повідомленні.

За даними поліції, вночі на спецлінію «102» надійшло повідомлення про загоряння авто у місті Бровари. Також пошкоджено і автомобіль, який був припаркований поруч.

«На місце події прибули поліцейські Броварського відділу поліції та рятувальники, які ліквідували пожежу. Під час проведення першочергових слідчих дій поліція відібрала зразки для проведення експертного дослідження щодо встановлення причин займання авто», - додали в прес-службі.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 10 років.

В поліції зазначили, що зусилля правоохоронців спрямовані на встановлення камер відеонагляду та причин займання автомобіля.

Підпал автомобіля програми «Схеми»: все, що відомо

  • Як повідомляв УНІАН, вночі сьогодні, 17 серпня, у Києві невідомі спалили біля будинку водія автомобіль знімальної групи програми «Схеми». За словами журналіста програми Михайла Ткача, останній матеріал, який вони знімали за допомогою цього автомобіля, - «Королі доріг», про перших осіб держави, які порушують ПДР.
  • Як повідомила у Facebook ведуча «Схем» Наталя Седлецька, «слідчо-оперативна група, яка була на місці події і оглянула авто, звернула увагу на матеріал на передньому лівому колесі, схожий на залишки запалювальної суміші». За її словами, поліцейські взяли матеріал на експертизу. Опитали сусідів, оформили заяву.