Володимир Зеленський / фото REUTERS

Президент України Володимир Зеленський відреагував на рішення мера Черкас щодо послаблення карантинних обмежень раніше 11 травня. 

Про це глава держави повідомив під час свого відеозвернення.

Читайте також"Великий гіпермаркет нічим не відрізняється від маленького магазину": мер Черкас відповів на погрози Авакова (відео)

За словами глави держави, рішення про ослаблення карантину в Черкасах, раніше запланованого урядом строку, є нічим іншим, як спробою мера міста зробити політичний рейтинг.

"Окремий привіт особисто від президента, а також Міністерства внутрішніх справ і Служби безпеки України я хочу передати меру міста Черкаси, який разом з міською радою втратили календар і збиралися пом'якшувати карантинні заходи раніше 11 травня. Це спроба заробити політичний рейтинг ціною життя і здоров'я мешканців міста. Це буде мати відповідні юридичні наслідки", - заявив Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, 30 квітня в Черкасах пом'якшили карантинні обмеження.

Сьогодні, 1 травня, поліція почала кримінальне провадження за пом'якшення владою Черкас карантинних заходів, запроваджених з метою протидії поширенню коронавірусу.

Міністр внутрішніх справ України Арсеній Аваков попередив мера Черкас Анатолія Бондаренка про готовність вдатися до жорсткого реагування через пом'якшення карантинних заходів.

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов засудив рішення влади Черкас пом'якшити карантинні обмеження. Він сказав, що на Черкащині за весь час пандемії підтверджено 296 випадків COVID-19. За останню добу було виявлено ще 6 хворих осіб. Також всього було зареєстровано 9 померлих від COVID-19, в тому числі сьогодні був ще один летальний випадок.

Після ослаблення карантину в Черкасах і відкриття кримінальної справи мер міста Анатолій Бондаренко заявив, що його не вдасться залякати кримінальним переслідуванням.

"Дорогі друзі, у Черкасах є багато нерозкритих справ... Треба розслідувати ці справи, а не рішення Черкаського виконкому. Він тільки відновив справедливість, тому що, по-моєму, великий будівельний гіпермаркет нічим не відрізняється від маленького магазину будівельних товарів", - підкреслив Бондаренко.