Віктор Медведчук / Фото-REUTERS

Петру Порошенку повинні бути вручені такі ж підозри, що і Віктору Медведчуку, так як вони разом реалізовували "вугільну схему".

Таку думку висловив блогер і журналіст Михайло Шнайдер на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Друзі, я вважаю, що наш "Гетьман" Петро Олексійович повинен нарівні з кумом Путіна Віктором Медведчуком виключно за законом - відповісти за державну зраду і пособництво тероризму. Адже цілком очевидно, що Медведчук в 2014 році не зміг би реалізувати свою вугільну схему без узгодження Петра Олексійовича, який, мабуть, "поимел" з неї солідний дохід. В СБУ чомусь лише натякають, мовляв так, п'ятий президент міг бути до цього причетний - ми це питання вивчимо. Але при цьому прямо говорять про змову Медведчука "з вищим керівництвом країни тих років". Вище керівництво у нас в ті роки було одне ‒ Петро Олексійович", - заявив блогер.

Відео дня

Нагадаємо, 8 жовтня за матеріалами СБУ Медведчуку було оголошено нову підозру - у державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації.

Читайте такожМедведчуку вручили клопотання про арешт та заставу в мільярд гривень"За версією слідства, яку на брифінгу озвучили глава СБУ Іван Баканов і генпрокурор Ірина Венедиктова, мова йде про дії, спрямовані на підрив енергетичної незалежності України. Якщо конкретніше - нові звинувачення пов'язані зі зривом поставок вугілля в Україну з ПАР і сприянням поставок палива з окупованих територій Донецької та Луганської областей в 2014 році. І адже не вперше ми чуємо про зв'язки і спільні справи Медведчука і Порошенка. Ще навесні журналісти програми "Наші Гроші" каналу Bihus.info представили так звані "плівки Медведчука", які тісно пов'язані з Порошенком. У плівках йдеться про повернення контролю над частиною нафтопродуктопроводу "Самара" після націоналізації, який раніше неодноразово приписували Медведчуку. У цьому йому допомагав п'ятий Президент. Та й про вугільний кейс у Бігуса повідомляли тоді ж", ‒ стверджує журналіст.

На думку Шнайдера, правоохоронці нарешті підтверджують журналістські розслідування і незабаром вручать відповідні підозри екс-президенту Порошенку. 

"Тепер нарешті цю інформацію підтвердили і правоохоронці. А як не згадати історію, коли Порошенко з Медведчуком затягували звільнення "кіборга" Рахмана з полону заради красивої картинки? "Гетьман" дружив і робив бізнес з кумом Путіна, поки наші солдати протистояли агресору на фронті. Так що всі розмови про нібито патріотизм екс-президента - абсолютно не відповідають дійсності. А за фактом - Петро Олексійович з Медведчуком, повинні обидва опинитися в суді і в підсумку сісти за пособництво тероризму і держзраду", ‒ резюмував Шнайдер.

Інші новини по темі: