Заяву зробив прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков в ефірі телеканалу "Росія-1"/ фото УНІАН, Євген Кравс

Президент Росії Володимир Путін готовий обговорювати з президентом України Володимиром Зеленським Крим "в контексті прикордонного співробітництва по лінії регіонів двох країн".

Про це сказав прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков в ефірі телеканалу "Росія-1", повідомляє сайт "Крим. Реалії".

Читайте такожУ Путіна відреагували на нові санкції України проти російських громадян і компаній

Відео дня

"Наші українські візаві, наприклад, кажуть: ми будемо обговорювати Крим. Але, якщо обговорювати Крим в плані розвитку прикордонного співробітництва - а Росія має прикордонне співробітництво по лінії регіонів із зарубіжними країнами - якщо в цьому плані, то я впевнений, що Путін буде готовий", - зазначив Пєсков.

Він додав, що обговорювати територіальну приналежність Криму в контексті того, що півострів - не регіон Росії, "ніхто не буде".

Зустріч Зеленського і Путіна: що необхідно знати

  • 20 квітня у відеозверненні президент Зеленський запропонував російському колезі Путіну зустрітися в "будь-якій точці" Донбасу, де йде війна.
  • 22 квітня Путін заявив про готовність обговорити з Зеленським у Москві двосторонні відносини в будь-який зручний час, але відмовився обговорювати "проблему Донбасу". При цьому він в черговий раз повторив, що для вирішення "проблеми Донбасу" керівництву України потрібно спілкуватися з підконтрольними Росії бойовиками з "ДНР" і "ЛНР", а вже потім з Росією.
  • 26 квітня Зеленський заявив про підготовку до зустрічі з президентом Росії та повідомив, що відповідне доручення дано керівнику офісу президента Андрію Єрмаку.
  • В інтерв'ю італійській газеті La Repubblica Зеленський висловив переконання, що його двостороння зустріч з Путіним обов'язково відбудеться, і не виключив, що місцем її проведення може стати Ватикан. Також Зеленський припустив, що його прямі переговори з Путіним можуть запобігти ескалації агресивних дій РФ.
  • 20 травня Зеленський на прес-конференції за підсумками його двох років роботи на посаді президента України знову висловив переконання, що його зустріч з президентом РФ повинна відбутися або на Донбасі, або на нейтральній території.
  • Того ж дня в Кремлі підтвердили, що ведуть контакти з українською стороною щодо зустрічі президентів РФ і України Володимира Путіна і Володимира Зеленського.