Вадим Рабінович / фото прес-служби Рабіновича

Народні депутати від монобільшості просто не усвідомлюють ту катастрофу, яку влаштували на позачерговій сесії парламенту — це введення повного і тотального контролю над країною, заявив співголова фракції "Опозиційна платформа - за життя" Вадим Рабінович перед початком роботи четвертої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання.

Політик звернув увагу, що"ми працюємо сьогодні на місцеві вибори, але і не забуваємо про прийдешні парламентські вибори, яким, безумовно, бути". Крім того, Рабінович зазначив, що йому сподобалося, як Зеленський назвав монобільшість "зеленими кнопочками".

"Ці "кнопочки" розбіглися по залу Верховної Ради, не знають, що роблять, а країна тим часом - у хаосі! Ми сьогодні як ті люди в дурдомі - вони то гуляють на вулиці, але за ними слідом йдуть санітари. Так і за нашою владою - весь час ходять якісь "інвестняни", "зарубіжні партнери", через що виходить, що ми в своїй країні без дозволу іноземних держав або монополій ні на що права не маємо", - провів паралель парламентарій.

Читайте такожРабінович: Зеленський повинен розмовляти з усіма, щоб виконати обіцянку й принести мир

На його думку, терпіти таку ситуацію більше не можна, бо вона веде країну до хаосу.

"Це терпіти більше не можна: або "зелені кнопочки" почнуть будувати країну, або ми всією країною будемо на них тиснути. Не можна бігти одночасно і на захід, й на схід, не можна жити без економічних програм! Зеленський зі Шмигалем "висмикнули" 60 млрд з фонду, призначеного для боротьби з коронавірусом, витратили кошти на дороги, на що завгодно і тепер, коли у нас катастрофічна ситуація з коронавірусом, коштів може не вистачити", - не відкидає політик.

За словами Рабіновича, інформація про те, що в Україні ситуація з пандемією жахлива, виходить з влади.

"Брешуть вони або правду кажуть — цього ніхто не знає! Навіть голова Верховної Ради Разумков не володіє цією інформацією. У парламенту немає відповіді на жодне важливе питання, тому що ми в сесійній залі ізольовані «зеленими кнопочками», які, своєю чергою, теж не знають, за що вони голосують. І це сумно!"- наголосив парламентарій.

фото прес-служби Рабіновича

На завершення він навів приклад того, як мала б працювати нормальна, "здорова" влада.

"Що відбувається у нас: прийшов до парламенту прем'єр-міністр Шмигаль, подав програму уряду, та таку, що навіть "зелені кнопочки" сміялися (що вже говорити про нашу фракцію ОПЗЖ), та вся Рада сміялася! Пам'ятаєте, що тоді сказали депутати? А вони сказали, що це не програма Кабміну, а маячня божевільного і відправили документ на доопрацювання. Через два тижні ситуація не змінилася! І після того, коли профнепридатність Шмигаля виявилася очевидною, він все одно продовжує бути главою уряду. Виходить, якщо видно, що ти зовсім тупий, то в Україні ти – ідеальний прем'єр-міністр. Особисте спілкування з ним доводить, що він ні інтелектуально, ні морально не здатний обіймати посаду навіть директора кооперативу гаражів. Я, наприклад, після зустрічі зі Шмигалем, завжди в лазню ходив. Якийсь "напівдебіл" добиває країну, а всі дивляться і сміються. Ну, скажіть мені, хіба це нормально?!"- обурився Вадим Рабінович.