Рада проведе два позачергові засідання 30 березня / фото УНІАН, Олександр Кузьмін

30 березня передбачається два позачергові засідання Верховної Ради.

Про це повідомив член Комітету ВР з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту, народний депутат від "Слуги народу" Павло Фролов у своєму Теlegram-каналі.

Позачергове засідання Ради 30 березня: які питання розглядатимуть

Відео дня

Він зазначив, що на засіданні, яке ініціює понад 150 народних депутатів України планується розгляд проекту постанови про засудження подій 20 березня біля Офісу президента (№5295), а також інформація з цього питання керівництва СБУ, Національної поліції, ДБР.

Фролов повідомив, що також на цьому засіданні мають бути дострокового припинені повноваження народним депутатом від групи "Партія "За майбутнє" Ігорем Колихаєвим, який є мером Херсона та депутатом від "Слуги народу" Олександром Скічком, який є головою Черкаської ОДА.

Також передбачається розгляд проекту постанови про призначення виборів мера Харкова на 31 жовтня 2021 року.

Читайте такожРазумков розповів, чи оновлюватимуть надалі систему для голосування в Раді

Позачергове засідання Ради з ініціативи Зеленського

Фролов повідомив, що також 30 березня має відбутися ще одне позачергове засідання, яке ініціює президент України Володимир Зеленський. Він зазначає, що передбачається розгляд законопроектів: в другому читанні №4543 про розблокування великої приватизації, в першому читанні про перелік обєктів, які не підлягають приватизації №4020, а також законопроекти щодо легалізації (амністії) капіталів, про новий порядок отримання наукових ступенів. Фролов зазначає, що також передбачається розгляд законопроекту про посилення відповідальності за порушення порядку самоізоляції №4540 та щодо надання допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами та ефективного використання бюджетних коштів при фінансуванні одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка" №5064. Крім того, передбачається розгляд законопроектів  про посилення відповідальності за порушення протипожежної безпеки.

"Якщо буде згода всіх фракцій, може бути розглянутий президентський законопроект про допомогу на час посилення карантину від держави - 8 тисяч гривень та можливість додаткової допомоги від місцевої влади, - додав Фролов.