Ілюстрація REUTERS

Падіння рейтингу Зеленського напряму пов’язане з рекордним рівнем недовіри суспільства до НАБУ та інших правоохоронних органів, вважає політичний експерт Олексій Голобуцький.

Про це повідомляє «Обозреватель».

Відео дня

«Рейтинг Зеленського посипався через недовіру до НАБУ та інших силовиків: президенту повністю довіряють лише 13%. Більше того: рубікон перейдено – не довіряють президенту вже більш як половина виборців, кожен другий вже не чекає від Зеленського нічого доброго», - пише експерт, посилаючись на дані соціологічного дослідження, проведеного центром «Соціальний моніторинг» 10-19 червня цього року. На думку експерта, це в першу чергу пов'язане з рекордними рейтингами недовіри НАБУ та інших силових органів.

Згідно з оприлюдненими даними дослідження, 75,2% українців не довіряють прокуратурі, (довіряють 12,6%).75% не довіряють Верховній Раді, (довіряють 18,3%). 74% не довіряють Кабміну Шмигаля (довіряють 18,5%). 73% не довіряють НАБУ (довіряють - 9,2%). 70,4% не довіряють ДБР (довіряють - 11,2%). 67,5% не довіряють Нацполіції (довіряють - 22%). «Рекордсменом» по балансу довіри і недовіри виявилося НАБУ: негативний баланс становить - 62,8%.

«Загальний підсумок: українці перестали довіряти владі. Скандали з НАБУ і ДБР просто так не минули. І загальновідома корумпованість директора НАБУ Ситника теж мусила датись взнаки. Як і відверте ігнорування корупційних скандалів. Корупція через рік пафосних гасел від «хороших молодих хлопців» повернулась до топу проблем. А в Зеленського немає ні планів, ні загального уявлення, що з нею робити. Або Зеленський негайно, не виходячи з самоізоляції, починає подавати суспільству якісь знаки, що з корупцією він таки боротиметься, не зважаючи на прізвища, родичів і посади, - або ярлик «корумпована влада Зеленського» доб’є його рейтинг», - вважає Голобуцький.

Нагадаємо, що Конституційний суд розгляне подання народних депутатів щодо конституційності Указу Президента про призначення Артема Ситника директором Національного антикорупційного бюро. Раніше депутати Верховної Ради зібрали 216 підписів під проектом постанови за відставку Артема Ситника, внесеного до реєстру корупціонерів НАЗК.