Резолюція ЛДНР - Кулеба з іронією відреагував на форум Русский Донбасс / Скріншот

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, коментуючи проведення російськими окупантами у Донецьку форуму «Русский Донбасс», заявив, що нікому «не заборонено писати документи, які нагадують твори фантастів».

Читайте такожЗеленський прокоментував ухвалення Верховною Радою закону про всеукраїнський референдум (відео)

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час онлайн-брифінгу за підсумки першої зустрічі «Люблінського трикутника», у якій також взяли участь глави МЗС Литви Габріеліус Ландсбергіс та Польщі Збігнєв Рау.

Відео дня

Кулебу попросили прокоментувати проведення в окупованому Росією Донецьку форуму «Русский Донбасс», на якому оголосили про доктрину захоплення усієї території Донбасу і інтеграцію регіону до складу РФ.

«Нікому не заборонено писати фантастичні романи або документи, які нагадують твори фантастів. Загроза Україні була створена у 2014 році з початком російської агресії, з появою її Збройних сил в Автономній республіці Крим, а також в окремих районах Донецької та Луганської областей. З того часу стратегія України була дуже чіткою. Ми враховуємо усі ризики, усі можливі сценарії подій, але стратегія базується на простому принципі невідворотного повернення наших територій, виведення російських військ і відновлення суверенітету України у цих регіонах», - наголосив Кулеба.

На його думку, в окупованому Донецьку на форумі за участі російських пропагандистів нічого нового сталося. «Вони можуть все що завгодно там собі схвалювати, але ми розуміємо всі ризики й готові до них», - заявив Кулеба.

Форум "Російський Донбас" у Донецьку: що відомо

  • Крім російських пропагандистів у Форумі взяли участь політологи, журналісти та політичні діячі з так званих "ЛНР" і "ДНР".
  • В ході форуму організатори прийняли резолюцію за результатами обговорення доктрини "Російський Донбас". 
  • Під час форуму московська пропагандистка і головний редактор кремлівського Russia Today Маргарита Симоньян закликала Росію анексувати Донбас.