Єрмак прокоментував кадрову проблему / фото УНІАН

В Офісі президента на селекторній нараді з головами обласних державних адміністрацій обговорили створення регіонального кадрового резерву для центральних органів влади.

Про це повідомила прес-служба Офісу президента.

Читайте такожЗеленський оновив склад і підвищив рівень представництва України в ТКГ у Мінську

Відео дня

За словами керівника Офісу президента Андрія Єрмака, молоді зі столиці легше почати будувати кар’єру у центральних органах влади, натомість багато молодих талантів залишається на периферії.

«Сьогодні є декілька позицій навіть в уряді, які досі лишаються вакантними. Знайти професійну людину з високими моральними цінностями, яка готова присвятити себе роботі на державу, не так просто», - зазначив Єрмак і підтримав ідею активізувати пошук кадрів у регіонах.

Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов повідомив, що пошук кадрового резерву почався два місяці тому. Після цього керівництво областей надало список з майже 300 потенційних кандидатів, але серед них лише декілька десятків осіб відповідали вимогам. «Ми останні два місяці справді зосереджувалися на роботі з протидії коронавірусній хворобі. Зараз ми маємо ще раз активізуватися й додати нові списки», – заявив він.