Єрмак прокоментував скандал / фото УНІАН

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що жодної корупції в Офісі президента немає, а скандал з відеозаписами щодо його брата був спланованої операцією для дискредитації української влади.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час онлайн-дискусії «Пандемія, реформи, війна і мир: погляд з Українського Білого Дому», що була організована американським аналітичним центром Atlantic Council.

Читайте також"Плівки Єрмака" назвали спецоперацією зі зриву мирного процесу на Донбасі (відео)

Відео дня

«Скандал із записами лише підтвердив, що ніякої корупції в Офісі президента України немає. Вся наша команда засуджує корупцію в будь-яких її проявах, саме тому немає недоторканних. В той день (29 березня – УНІАН), коли з’явились ці записи, а вони з’явились за день до голосування банківського закону і закону про землю в парламенті… я звернувся до правоохоронних органів, які ще не завершили до кінця розслідування».

Єрмак відзначив, що йому, і не тільки йому, зрозуміло, що «це була спланована кількамісячна операція, метою якої була дискредитація влади в Україні».

Як повідомляв УНІАН, 29 березня народний депутат від «Слуги народу» Гео Лерос у Facebook оприлюднив кілька відео, де, як він стверджує, брат керівника Офісу президента Андрія Єрмака - Денис Єрмак - нібито веде переговори про призначення на державні посади.

30 березня заступник генпрокурора - керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький за зверненням Лероса зареєстрував кримінальне провадження за фактом можливого зловживання впливом при призначенні на посади в органи держвлади - за ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу.

Водночас Головне слідче управління СБУ здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації для відеофіксації зустрічей Дениса Єрмака, тобто злочину, що передбачений ч. 2 ст. 359 КК України.

3 квітня Лерос був допитаний у Державному бюро розслідувань у кримінальному провадженні за ознаками правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 365 ККУ (перевищення влади або службових повноважень, ст. 328 (розголошення державної таємниці), ст. 344 (втручання в діяльність державного діяча) і ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

6 квітня Лерос прибув на допит до Служби безпеки України, де йому було повідомлено, що кримінальне провадження за ч. 2 ст. 359 об'єднали з кримінальним провадженням за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 190 ККУ (шахрайство).