Ердоган висловився за мирне врегулювання / фото REUTERS

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявляє, що Туреччина готова надати будь-яку підтримку для зниження напруження і встановлення режиму припинення вогню на лінії розмежування на сході України. 

Як передає кореспондент УНІАН, про це Ердоган сказав у Стамбулі на спільній прес-конференції з президентом України Володимиром Зеленським. 

Президент Туреччини сказав, що обмінявся із Зеленським думками з приводу ситуації на сході України. 

Відео дня

Читайте такожГлава МЗС Білорусі звинуватив Україну в небажанні виконувати Мінські угоди

"Ми переконані, ми віримо, що ситуацію на сході України необхідно вирішувати у мирний спосіб в рамках міжнародного законодавства таким чином, аби зберігалася територіальна цілісність (України)", - заявив Ердоган. 

"Ми бажаємо, щоби якомога швидше припинилася ескалація, яку ми спостерігаємо, щоб була знижена напруга і в рамках виконання умов Мінських домовленостей знову відновилося перемир'я і припинення вогню. Ми готові надавати будь-яку підтримку з цього питання", - наголосив Ердоган. 

Загострення на Донбасі: що відомо

  • 30 березня 2021 року Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак повідомив, що РФ зосередила вздовж державного кордону України та на тимчасово окупованих територіях 28 батальйонних тактичних груп і під виглядом підготовки до навчань планує ще стягнути до 25 батальйонних тактичних груп, що створює загрозу військовій безпеці нашої держави.
  • За даними ЗСУ, окупанти підсилюють передові підрозділи розвідувальними групами та снайперськими парами, проводять тренування особового складу із залученням інструкторів Збройних сил РФ.
  • Також російсько-окупаційні війська тримають у готовності до застосування чергові підрозділи артилерії на певних напрямках, зокрема, у населених пунктах на окупованій території України.