Розмова між Байденом і Зеленським відбудеться / фото REUTERS

У посольстві Сполучених штатів Америки заявили, що телефонна розмова між президентами Джо Байденом та Володимиром Зеленським обов'язково відбудеться.

Про це йдеться у відповіді посольства Сполучених штатів Америки на запит "Європейської правди".

Офіційний представник посольства США в Україні Даніель Лангенкамп запевнив, що Байден є відданим другом України і дзвінок між лідерами країн обов'язково відбудеться.

Відео дня

"Показово, що нинішня адміністрація США приділяє Україні багато уваги... Держсекретар Блінкен провів переговори з міністром Кулебою 1 лютого, майже відразу після свого призначення. Міністр оборони Таран спілкувався зі своїм американським колегою Остіном 19 лютого. Кілька інших високопосадовців також уже контактували або мають заплановані переговори", - сказав Лангенкамп.

Представник посольства США зазначив, що наразі Джо Байден дуже сконцентрований на внутрішньоамериканських проблемах, зокрема на епідемії COVID-19. Він додав, що дзвінок між лідерами країн відбудеться без жодних передумов.

"Україна для нас - партнер, а у відносинах із партнерами ми не висуваємо вимог і не маємо жодних передумов для ведення діалогу. Але ми натхненні тим, як Зеленський останніми тижнями вдається до потужних дій проти недоброчесних інтересів, які досі тягнуть Україну донизу", - зазначили в посольстві.

Читайте такожВ США представили оновлений проект закону про безпекову підтримку України: що він передбачає

Розмова Байдена і Зеленського: що відомо

Дату першого телефонного контакту Зеленського і Байдена поки не визначено.

1 лютого Кулеба і Блінкен провели телефонну розмову і домовилися зробити більш ефективним партнерство між обома країнами. За словами держсекретаря США, санкції проти Росії за її агресію на Донбасі та в Криму мають залишатися до повного виконання Москвою своїх зобов’язань з мирного врегулювання.

Також Блінкен запевнив Кулебу в готовності нової адміністрації США розвивати міцну економічну та військову підтримку України, включно з наданням летальної зброї.