Раду можуть розпустити / фото УНІАН

Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія переконаний, що президент Володимир Зеленський повинен розпустити парламент у разі непідтримки депутатами його законопроекту про звільнення суддів Конституційного суду.

Про це Арахамія сказав в ефірі каналу "Україна 24".

"Я впевнений, що президент повинен перезавантажити парламент, якщо є системне непорозуміння президента і його власної фракції. Мені здається, це буде цілком зрозуміла поведінка в цьому процесі, тоді це цілком зрозуміла стратегія. Я завжди готовий (йти на вибори - ред.)", - сказав Арахамія.

Відео дня

Читайте такожПосли G7 звернулися до Разумкова через нещодавне рішення Конституційного суду

Його підтримала депутат з фракції "Слуга народу" Анастасія Радіна, заявивши, що нардепи "зобов'язані гарантувати українцям чесний КСУ".

Інший нардеп від СН - Данило Гетманцев зазначив, що "у виборах нічого поганого немає".

КСУ проти антикорупційної реформи: що сталося

  • 16 вересня Конституційний суд України визнав неконституційними окремі положення закону про НАБУ.
  • 28 липня КСУ визнав неконституційним указ президента України від 16 квітня 2015 року Про призначення Артема Ситника директором НАБУ. На думку авторів подання - 51 народного депутата, тодішній глава держави Петро Порошенко вийшов за межі своїх конституційних повноважень і порушив заборону на узурпацію державної влади. Також, стверджували депутати, указ суперечить положенням Конституції, де міститься вичерпний перелік повноважень президента України.
  • 27 жовтня Конституційний суд ухвалив рішення у справі за поданням 47 народних депутатів України, скасувавши статтю 366-1 Кримінального кодексу, яка передбачає відповідальність за недостовірне декларування.
  • Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради проект закону, яким пропонує припинити повноваження всього складу Конституційного суду. У законопроекті йдеться, зокрема, що рішення КС від 27 жовтня є "нікчемним (таким, що не створює правових наслідків) як таке, що прийнято суддями Конституційного Суду України в умовах реального конфлікту інтересів".
  • Зеленський пропонує припинити повноваження суддів КСУ з дня набрання чинності Законом, а суб'єктам призначення суддів пропонує невідкладно розпочати процедуру конкурсного відбору нового складу суду.