Сергій Алексєєв вийшов з-під варти / фото УНІАН

Підозрюваного у шахрайстві в особливо великих розмірах нардепа з фракції "Європейська солідарність" Сергія Алєксєєва відпустили з-під варти під заставу у 2,264 млн гривень, підтвердив сам парламентар у коментарі "Суспільному".

Заставу за Алєксєєва внесли ввечері 3 липня. Самого ж нардепа звільнили з СІЗО по обіді 4 липня. 

"Заставу внесли вчора ввечері, 3 липня. Заставу внесли за мене мої друзі та колеги, близько 18:00. Одразу я не вийшов, вийшов 4 липня близько 13 години", - відповів нардеп.

Відео дня

При цьому він стверджує, посилаючись на "кращих адвокатів", що "справи там немає, це виключно підстава опозиційного депутата". Алєксєєв каже, що вимагатиме або виправдального вироку, або закриття справи.

Справа Алєксєєва - головне

Ще наприкінці червня депутату від "Європейської солідарності" Сергію Алєксєєву оголосили про підозру у шахрайстві в особливо великих розмірах. 30 червня повідомлялося про обшуки СБУ у нього вдома.

За даними слідства, нардеп шляхом обману заволодів грошима громадянина Німеччини на суму 50 тисяч доларів. За цю суму нардеп обіцяв "відмазати" іноземця від екстрадиції.

3 липня суд відправив депутата під варту з можливістю внесення застави у розмірі понад 2 мільйони гривень. 

Алєксєєва і раніше викривали у різних махінаціях. У 2016 році, за даними руху "Чесно", нардеп не задекларував внеску на користь партії "Блок Петра Порошенка" - тоді він перерахував 100 тисяч одним платежем. Також депутата "спалили" на кнопкодавстві.

Окремо зауважувалося, що фірма Алєксєєва фігурувала в кримінальному провадженні щодо ухилення від сплати податків та розтрати ввіреного службовим особам майна.

Вас також можуть зацікавити новини: