Медведчуку обирають запобіжний захід / УНІАН

Суддя В’ячеслав Підпалий відмовив у задоволенні та повернув стороні захисту клопотання про взяття на поруки народного депутата від партії «Опозиційна платформа – За життя» Віктора Медведчука, якого підозрюють у державній зраді та порушенні законів і звичаїв війни.

Читайте такожУ ЗМІ злили ймовірну розмову Медведчука з чиновником з РФ Про " передачу інформації"

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив під час засідання Печерського райсуду Києва з обрання запобіжного заходу Медведчуку.

Відео дня

«Щодо клопотання про взяття на поруки. Слідчий суддя на місці ухвалив: на даний час у задоволенні клопотання відмовити і повернути його стороні захисту, проте роз’яснити стороні захисту, що в подальшому, після дослідження матеріалів про з’ясування підстав для внесення зазначеного клопотання, дослідження матеріалів провадження, сторона захисту не позбавлена права заявити це клопотання», - заявив він.

Арешт Медведчука - що відомо на цю мить

  • 11 травня генпрокурор Ірина Венедиктова заявила, що підписала повідомлення про підозру в державній зраді і замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому Криму депутатам від "ОПЗЖ" Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку. Йдеться про вчинення злочинів, передбачених статтями 111 (держзрада) і 438 (порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу України.
  • 12 травня Медведчуку вручили підозру за статтями 111 і 438 Кримінального кодексу - державна зрада і порушення законів і звичаїв війни.
  • Підозра Медведчуку стосується трьох злочинних епізодів. 
  • Водночас співробітники СБУ влаштували обшуки в двох київських будинках Медведчука і офісі його партії ОПЗЖ.
  • 12 травня Медведчук побував в офісі генпрокурора, після чого заявив, що вважає справу проти себе політично мотивованою, а звинувачення бездоказовими. 
  • Тарас Козак, за даними слідства, перебуває за межами України.