Семена Семенченка відпустили під домашній арешт / фото УНІАН

Суд змінив запобіжний захід для колишнього народного депутата Семена Семенченка з тримання під вартою на домашній арешт, зобов’язавши його носити електронний браслет.

Про це повідомив сам Семенченко на сторінці в Facebook.

"Позитивне рішення! Семенченку змінили запобіжний захід – домашній арешт. Але це ще не кінець. Боротьба продовжується", - написав він.

Відео дня

Відповідне рішення ухвалив Солом’янський районний суд Києва у середу, 14 липня, задовольнивши таким чином клопотання захисту екс-нардепа.

Строк дії ухвали та покладених на Семенченка зобов’язань – до 14 вересня 2021 року включно.

Серед визначених зобов’язань, зокрема: Семенченко має здати на зберігання до відповідних органів закордонні паспорти та інші документи, що дають право виїзду з України; повідомляти слідчого про зміну місця проживання чи роботи; не відлучатись з Києва без дозволу слідчого, прибувати за вимогою слідчого, прокурора та суду.

Читайте такожСеменченко вбачає "білоруський слід" у своєму кримінальному переслідуванні

Справа Семена Семенченка

24 березня в СБУ заявили про припинення діяльності воєнізованого збройного формування і постачання товарів військового призначення з Російської Федерації. Також в СБУ вказали, що діяльність так званої "приватної військової компанії" була спрямована "на підготовку до вчинення тяжких злочинів, у т. ч. проти основ національної безпеки".

За даними СБУ, до складу компанії входили понад 150 осіб, а сама організація діяла під прикриттям охоронних фірм і громадських організацій. Контроль і координацію діяльності злочинної організації здійснювали 15 громадян України.

Окремо слідчими отримано дані про участь фігурантів справи в укладанні контрактів між "ПВК" і представниками різних організацій з країн Близького Сходу. Також зафіксовано "пропозиції організувати постачання зброї в ці країни".

У цій справі СБУ оголосила про підозри шістьом особам.

Серед організаторів такої діяльності в СБУ назвали народного депутата VIII скликання Семенченка та Євгена Шевченка, відомого широкій публіці як "позаштатний агент НАБУ". Семенченко і Шевченко всі звинувачення відкидають.

26 березня суд ухвалив рішення про арешт Шевченка із заставою у 5 млн грн.

30 березня після внесення застави він вийшов із СІЗО.

Того ж дня суд до 24 травня відправив Семенченка під варту без права на внесення застави.

29 березня джерело УНІАН у правоохоронних органах повідомило, що співробітники СБУ затримали ще одного фігуранта справи про створення "ПВК" - колишнього командира батальйону "Донбас" Анатолія Виногродського. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

14 травня стало відомо, що СБУ повідомила Семенченку про підозру у справі про обстріл будівлі телеканалу "112 Україна" у липні 2019 року.

У заяві СБУ сказано, що Семенченко організував передачу грошей для придбання транспорту та інших засобів, необхідних для здійснення злочину.