Алла Шлапак / фото прес-служби політика

«Батьківщина» ініціює зміни до Бюджетного кодексу України, які дозволять повертати податки киян методом цільового фінансування життєво важливих інфраструктурних проектів столиці.

Про це повідомила кандидатка у депутати до Київської міської ради від «Батьківщини» Алла Шлапак в інтерв’ю телеканалу «24».

«Ми підготували зміни до Бюджетного кодексу і знайшли порозуміння з парламентською фракцією «Батьківщини», де є чітка позиція. Не хочете залишати ПДФО, поверніть ті гроші, які ви забираєте на центральний рівень цільовим методом фінансування. Поверніть і профінансуйте добудову Подільско-Воскресенського мосту і запуску метро на Троєщину. Допоможіть столиці за рахунок цих коштів. Поверніть ці кошти, щоби ми спільними зусиллями заради киян побудували сучасні сміттєпереробні заводи, щоб п’ятий полігон був закритий», - наголосила Алла Шлапак.

Відео дня

Читайте такожДержава має компенсувати батькам догляд за дітьми на період карантину - Шлапак

Шлапак нагадала, що Київ - бюджетоутворююче місто, з якого до держбюджету забирають більшу частину податків з доходів фізичних осіб. За її словами, співпраця міської й парламентської фракцій забезпечить в цих питаннях конкретні результати.

Нагадаємо, Алла Шлапак вважає неприпустимим скорочення фінансування програм соціального захисту, освіти та медицини з державного бюджету. За її словами, «Батьківщина» не допустить ситуації, коли держава відмовляється від своїх зобов'язань і перекладає фінансування питань освіти, соціального захисту та охорони здоров'я на місцеві бюджети. Київ має досить великий бюджет, але навіть він не може замінити і покрити ті видатки, які за Конституцією має забезпечувати державний бюджет України.