Пєсков продовжує заперечувати роль Росії у війні на Донбасі / Ілюстрація REUTERS

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков розповів, що заважає провести зустріч лідерів України та РФ Володимира Зеленського та Володимира Путіна.

Як повідомляє ТАСС, в студії однієї з телепрограм Пєсков заявив, що Україна "послідовно намагається розмивати важливість Мінських домовленостей, кажучи про те, що потрібно їх чимось замінити, що вони вже ніби як неживі, ці Мінські домовленості".

Читайте такожЗеленський розповів, що збирається зробити з українським флотом

Відео дня

"Що < ... > ускладнює втілення ідеї про двосторонню зустріч: крім основного моменту про невиконання Мінських домовленостей, ще, напевно, і той факт, що президент Зеленський з самого початку виглядав як дуже сучасний демократичний президент, який несе порядок і демократію у свою країну, і, звичайно, цей настрій явно не корелюється з абсолютно безпрецедентним тиском на політичних опонентів, з бажанням позбутися своїх успішних політичних опонентів шляхом відкриття кримінальної справи", - сказав представник Кремля.

Також Пєсков продовжує заперечувати роль Росії у війні на Донбасі.

Зокрема, він назвав переконаною позицією України спроби представити Росію учасницею конфлікту в Донбасі, "що абсолютно не відповідає дійсності". "Це неприйнятно ні для нас, ні для інших, напевно, учасників (нормандської) "четвірки", - підкреслив Пєсков.

Зустріч Путіна з Зеленським: що відомо

  • 20 квітня Зеленський запропонував Путіну зустрітися в "будь-якій точці" Донбасу, де йде війна.
  • 22 квітня Путін заявив про готовність обговорити з Зеленським у Москві двосторонні відносини в будь-який зручний час, але відмовився обговорювати "проблему Донбасу". При цьому він в черговий раз повторив, що для вирішення "проблеми Донбасу" керівництву України потрібно спілкуватися з підконтрольними Росії бойовиками з "ДНР" та "ЛНР", а вже потім з Росією.
  • 26 квітня Зеленський заявив про підготовку до зустрічі з президентом Росії та повідомив, що дав відповідне доручення керівнику ВП Андрію Єрмаку.
  • 25 червня Зеленський заявив, що в питанні його можливої зустрічі з Путіним зараз «м'яч на боці РФ». Також Зеленський зазначив, що Офіс президента України та адміністрація президента РФ вже контактували щодо тем переговорів, терміну і місця двосторонньої зустрічі.
  • 30 червня Путін заявив, що не знає, про що говорити з Зеленським, оскільки той нібито "віддав свою країну під повне зовнішнє управління".