Офіс президента України готує зустріч Володимира Зеленського з лідером КНР Сі Цзіньпіном / фото ua.depositphotos.com

Офіс президента України (ОПУ) веде роботу щодо підготовки зустрічі Володимира Зеленського з лідером КНР Сі Цзіньпіном.

Про це в інтерв'ю журналістці Наталії Мосейчук розповів керівник ОПУ Андрій Єрмак. За його словами, глава держави поставив завдання, щоб Офіс президента і МЗС зробили все необхідне для того, щоби найближчим часом наш президент мав особисті зустрічі з лідерами так званого "глобального сходу".

"Він включає в себе і Китай, і Індію, і Бразилію і так далі. І дуже важливо, щоб врешті-решт відбулися візити нашого президента до цих країн. Тому що візити президента Зеленського завжди дають дуже такий сильний поштовх для розвитку відносин і зміни абсолютно відношення", - сказав Єрмак.

Відео дня

Водночас керівник ОПУ зазначив, що наразі комунікація України з Китаєм є "непростою".

"Але були дві дуже гарні розмови у президента і лідера Китаю. Ми працюємо над цими відносинами. Вони дуже важливі. На жаль, у минулого багато було того, що призвело до того, що відносини сьогодні такі, які вони є. Ми точно працюємо над тим, щоб вони були крищими. Китай - великий гравець сьогодні. Але дуже багато є аргументів сьогодні, які, я вважаю, є дуже сильними для того, щоби наші відносини стали набагато кращими", - підкреслив Єрмак.

Китай і війна в Україні

Війна РФ проти України змушує Китай детально продумувати напад на Тайвань. Про це заявив глава ЦРУ Білл Бернс.

"Ми вважаємо, що це, ймовірно, зачіпає не стільки питання про те, чи може китайське керівництво через кілька років вирішити застосувати силу для контролю над Тайванем, скільки питання про те, як і коли вони це зроблять", — вважають в ЦРУ.

Вас також можуть зацікавити новини:

Індія та Китай купують російську нафту дорожче за "цінову стелю" - Reuters

Чи зможе Америка підтримати Україну з Ізраїлем і при цьому впоратися з Китаєм, - NYT

Союз Росії, КНДР і Китаю: з'явилися нові деталі та небезпечні висновки