РФ зводити оборонні споруди біля Криму \ фото УНІАН, Євген Кравс

У тимчасово окупованому Криму заморозили будівництво всіх соціальних об'єктів через брак бетону.

Про це заявила постійний представник президента України в Автономній республіці Крим (АРК) Таміла Ташева, передає Бі-бі-сі.

Окупаційна влада півострова заявила, що брак бетону виник через дефіцит цементу, проте чомусь не вистачає самого цементу не уточнили.

Відео дня

За словами Ташевої, на комбінаті "Будіндустрія", який є єдиним виробником цементу у Криму, триває ремонт. А постачання цементу з Новоросійська (РФ) порушено через проблеми з логістикою.

Нагадаємо, у жовтні стався вибух на Кримському мосту. Після цього більша частина доставок на півострів здійснюється через поромну переправу.

Проте головна причина, за словами Ташевої, у тому, що РФ наразі активно будує лінії оборони в окупованому Криму, побоюючись наступу ЗСУ.

"Цікаво дізнатися, куди подівся весь бетон у Криму? Бахчисарайський цементний завод "Індустрія" першочергово забезпечує пріоритетного замовника - міноборони РФ", - сказала Ташева.

На її думку, пріоритет зараз віддається виробництву протитанкових загороджень, яке розпочалося на одному із підприємств біля Сімферополя.

Окупація Криму Росією

У березні 2014 року Росія окупувала український Крим. Того ж місяця у Кремлі було підписано так званий "договір" про прийняття до складу РФ Криму та Севастополя.

Країни Заходу не визнали анексію Криму і запровадили санкції проти РФ.

23 серпня 2021 року у Києві глави делегацій понад 40 країн та міжнародних організацій заснували "Кримську платформу" з метою припинення російської окупації півострова мирним шляхом.

Вас також можуть зацікавити новини: