Уряд схвалив нові кадрові призначення / фото УНІАН

Кабінет міністрів України погодив звільнення та нові кандидатури на посади голів Закарпатської та Харківської обласних державних адміністрацій.

Читайте такожЗеленський звільнив голову Хмельницької ОДА

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення прийнято на засіданні уряду.

Відео дня

Так, Кабмін погодив звільнення Олексія Кучера з посади голови Харківської ОДА та Олексія Петрова - з посади голови Закарпатської ОДА.

На посаду голови Закарпатської облдержадміністрації погоджено кандидатуру Анатолія Полоскова, голови Харківської ОДА - Айни Тимчук.

Олексія Петрова було призначено головою Закарпатської ОДА 23 квітня 2020 року. Кучера призначили очільником Харківської ОДА рік тому - 6 листопада 2019 року.

Хто такий Анатолій Полосков

Полосков очолює виноробну компанію Шато Чізай", присвятив виробництву понад 20 років. Досвіду роботи у держструктурах або органах місцевого самоврядування у нього немає. На Закарпатті він проживає близько 30 років.

Хто така Айна Тимчук

За даними ЗМІ, Тимчук почала працювати на державній службі ще в 90-х роках. Посідала у  Дніпропетровській міській раді посади бухгалтера та інженер-спеціаліста.

У 2010-2014 була заступницею Харківського міського голови – керівником справами виконавчого комітету міської ради.

За президентства Порошенка Тимчук повернулася в Дніпропетровську ОДА спочатку на посаду заступника керівника апарату, потім – заступника голови-керівника апарату ОДА. Із січня 2018 року до цього часу вона працювала керівником апарату Дніпропетровської ОДА.