ЦПД попереджає про підготовку дезінформаційної кампанії проти українського керівництва / фото ua.depositphotos.com

Центр протидії дезінформації при РНБО України попереджає про підготовку дезінформаційної кампанії проти керівництва України.

"В іноземних ЗМІ готується дезінформаційна кампанія проти вищого керівництва держави. Планується серія публікацій з дезінформацією проти військово-політичного керівництва України, яка вийде на англомовних ресурсах", - йдеться у повідомленні ЦПД у Telegram.

Зазначається, що публікації готують іноземні журналісти, які мають досвід роботи в Росії, зокрема в часи початку влади путіна.

Відео дня

"Метою таких дій є розкол в українському суспільстві", - пояснюють у ЦПД.

Інформаційний фронт ворога

У своїй практиці РФ завжди використосвує різні методи ведення війни, одним з яких є поширення фейків. Раніше окупанти намагались нав’язати думку про "негативний психологічний стан" ЗСУ.

Росіяни активно підробляють обкладинки зарубіжних журналів, і викладають у мережі фейкові відео нібито авторства відомих ресурсів, щоб поширювати брехню про Україну. Центр протидії дезінформації при РНБО зафіксував і задокументував створення близько 300 сайтів в Західній Європі, які мімікрують під відомі сайти з гучними назвами. Там змінена буквально одна буква або хостер. І в принципі, вони передруковують на цих сайтах офіційну інформацію саме з цих видань, задля того, щоб у якийсь момент накидати туди дезінформацію. 

Вас також можуть зацікавити новини: