Експерт пояснив, що означає вступ до НАТО без ПДЧ для України / фото ua.depositphotos.com

Той факт, що НАТО зняло з порядку денного план дій щодо членства (ПДЧ) для України є позитивною новиною. Це сильно наближає Україну до НАТО, заявив керівний партнер Національної антикризової групи, політтехнолог Тарас Загородній.

"Якщо щось додаткове буде сказано, це буде плюс. Якщо нічого додатково сказано не буде, це не трагедія. Нам потрібно більше зброї. Сьогодні вже Франція підтвердила, що буде Україні надавати аналог Storm Shadow. Нас цікавить авіація і в короткостроковому періоді, насамперед зброя для звільнення всієї території. Тому що ми повинні всі розуміти, що до виходу на кордони 1991 року не йтиметься про вступ України до НАТО. Це чітко і ясно ми повинні собі усвідомити", – наголосив він в ефірі телеканалу FREEДОМ.

Загородній зауважив, що Україну цікавить надання зброї, а не запевнення партнерів. 

Відео дня

Вступ України до НАТО: важливі новини

11-12 липня у литовському Вільнюсі проходить саміт країн-членів НАТО. Одним із ключових його питань є Україна, а саме – її прагнення приєднатися до Альянсу. 

11 липня керівники країн-членів Організації Північноатлантичного договору погодилися прибрати вимогу про виконання плану дії щодо членства для України, що зменшить шлях до вступу з двоетапного процесу до одноетапного. Однак є певні умови, серед яких провдення реформ у секторі оборони і приведення української армії до відповідності арміям країн НАТО.

Водночас координатор Ради нацбезпеки Білого дому зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі заявив, що вступ України до НАТО у найближчому майбутньому є малоймовірним. У Білому домі вважають, що це втяге Альянс у війну з РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: