Дехто у світі вважає Путіна "лідером, який припустився жахливої помилки" / скріншот

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба окреслив дві концептуальні проблеми, які лежать в основі проблематичного формування міжнародної політики стосовно РФ та її президента Володимира Путіна.

В інтерв'ю журналу Foreign Affairs він заявив, що деякі українські міжнародні партнери вважають Путіна "лідером, який припустився жахливої помилки".

"Я думаю, що у нас є дві концептуальні проблеми. Перша полягає в тому, що навіть не всі наші друзі вважають Путіна злом. Вони, як і раніше, вважають його людиною, лідером, який зробив серйозну помилку, за яку йому доведеться розплачуватися, але не злом, яке має бути усунуте як політична концепція, як спосіб ведення міжнародних справ", - заявив Кулеба.

Відео дня

За його словами, якщо ви вважаєте, що "він лідер, який припустився жахливої помилки, – ви створюєте одну стратегію й один підхід".

"Однак, якщо ви вважаєте його злом, яке має припинити своє існування в міжнародній політиці, – це інша стратегія", – додав міністр.

Другою концептуальною проблемою Кулеба бачить лінію "Росія не має перемогти в цій війні". Він нагадав, що Україна з першого дня казала, що Україна має перемогти в цій війні.

"Україна має перемогти в цій війні" та "Росія не має перемогти" – це дві різні стратегії", – пояснив він та зазначив, що ці дві концепції є основою недоліків формування міжнародної політики. 

Політика Путіна - думки

Війна в Україні почалася і триває виключно через бажання Володимира Путіна повністю знищити українську державу, а зовсім не через відсутність діалогу між Києвом і Москвою. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Російський диктатор Володимир Путін може піти на застосування ядерної зброї. Таку думку висловив військовий експерт Петро Черник.

Вас також можуть зацікавити новини: