Кулеба висловився, що необхідно для закінчення війни / фото УНІАН

У розв'язаній Росією проти України війні ніщо не принесло президенту РФ Володимиру Путіну більше користі, ніж концепт "не допустити ескалації", заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв'ю журналу Foreign Affairs.

На його думку, Путін "повинен бути вдячним" за цей концепт, адже це затягувало ухвалення багатьох важливих рішень, які все-таки були прийняті пізніше.

"Ми втратили час, ми втратили території, ми втратили життя", - заявив він.

Відео дня

Як додав Кулеба, країнам "надзвичайно складно зробити розворот за один день", проте вони все ж, хоча б частково, його роблять, коли дозволяють передачу зброї Україні: "Але чи був цей поворот повним? Поки що ні".

Також він висловив думку, що закінчення війни такого масштабу вимагає усунення основної причини війни - імперіалістичного мислення Путіна.

Війна вимотує Росію 

Нагадаємо, як писав The Washington Post, у 2024 році президенту РФ Володимиру Путіну доведеться зіткнутися з ще одним небезпечним суперником: самою війною.

Бойові дії в Україні, ймовірно, збільшать навантаження на життя більшості росіян і піддадуть ще більшій небезпеці багатьох з них, оскільки війна "пожирає" кремлівські запаси грошей і людей.

Вас також можуть зацікавити новини: