Анатолій показує «діє нафтопереробний завод» Ківи

Журналісти проекту Bihus.Info повторно зловили на брехні народного депутата від ОПЗЖ Іллю Киву, який заявив, що понад 1 млн грн йому принесла не жомова яма, а "діючий нафтопереробний завод".

Денис Бігус особисто виїхав в Полтавську область і зняв "підприємство" Киви на відео.

Нагадаємо, журналісти програми «Наші гроші» опублікували розслідування про жомову яму, яку знайшли в декларації Киви. Нардеп зазначив, що отримав від передачі в оренду порослої бур'яном ями 1,2 млн грн на рік. За документами яму орендувала львівська компанія «Сіквел», яка фігурує в кримінальному провадженні як фіктивна.

Відео дня

Автори розслідування припустили, що яму Ківа використовує для відмивання грошей. Сам Кива спростував інформацію та опублікував відео з діючим підприємством, яке йому належить і яке принесло ті самі 1,2 млн грн доходу.

Денис Бігус виїхав за вказаною адресою в село Заводське Полтавської області й знайшов «підприємство», про який говорив Кива. Ним виявився порослий бур'яном пустир з купою металобрухту. «Це була жомова яма. Потім Кива взявся, наш полтавський кудлатий чорт, лисий, щоправда. З держадміністрацією зрозуміло, як воно вирішувалося, як робилося. От це все, що перебудовувалося. Приїжджав сьогодні о пів на сьому помічник депутата, зняв тут все у трьох ракурсах», — показав об'єкт власник території Анатолій.

Анатолій показує «діючий нафтопереробний завод» Киви

«Виникає питання. Якщо в декларації це жомова яма і за неї заплатили 1,2 млн грн, це надзвичайно схоже не відмивання грошей. Якщо це цілісний майновий комплекс, що вартий скажених грошей, то він повинен бути задекларований, як майновий комплекс, а не жомова яма», — сказав Бігус, додавши, що виправдання Киви — «повний триндеж».