Ілюстрація REUTERS

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков не впевнений у достатній кількості голосів за зміни до Конституції в частині зменшення кількості народних депутатів до 300.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав в ефірі одного з українських телеканалів.

Разумков нагадав, що на наступній сесії парламенту необхідно проголосувати за законопроект «Про внесення змін до статей 76 та 77 Конституції України (щодо зменшення конституційного складу Верховної Ради України та закріплення пропорційної виборчої системи) (№ 1017), яким передбачено зменшення кількості народних депутатів з 450 до 300.

Відео дня

Голова ВР зазначив, що попередньо було проголосовано про 300 народних депутатів, «однак на наступній сесії нам треба буде проголосувати 300 голосів». «Станом на сьогодні, поки що ми не до кінця розуміємо чи буде підтримано це загалом. Тому що з цього питання багато дискусій», - заявив він.

Читайте такожРада включила до порядку денного третьої сесії законопроект про вдосконалення виборчого законодавства

Разумков вважає, що кількість народних депутатів «можна зменшувати до 300». За його словами, зменшення до такої кількості на якість роботи народних обранців не впливатиме. «Є багато народних депутатів, які притримуються іншої думки», - зазначив голова ВР. При цьому додав: «Я думаю, що велика кількість фракцій буде виступати проти».

Він зазначив, що у фракції є також народні депутати , які не підтримують ідею про зменшення кількості нардепів у ВР.

Як повідомляв УНІАН, Як повідомляв УНІАН, 3 вересня парламент направив до Конституційного суду для отримання висновку президентський законопроект «Про внесення змін до статей 76 та 77 Конституції України (щодо зменшення конституційного складу Верховної Ради України та закріплення пропорційної виборчої системи)» (№1017).

Законопроектом пропонується у статті 76 Основного Закону передбачити, що конституційний склад Верховної Ради становить 300 народних депутатів (на сьогодні - 450 парламентаріїв), які обираються строком на п'ять років.

До статті 77 вноситься норма про те, що народні депутати обираються за пропорційною виборчою системою.

17 грудня КС визнав конституційним законопроект змін до Конституції щодо зменшення кількості народних депутатів.