
Незвичайні страви з гречки - як приготувати смачний десерт / depositphotos.com
Чудовий десерт можна приготувати навіть із гречки!
Причому вдома можна готувати не гірше, ніж у ресторанах, а іноді й набагато смачніше і цікавіше, використовуючи при цьому тільки доступні інгредієнти, підкреслює Марко Черветті, бренд-шеф ресторанних проєктів Fozzy Group.
Вам знадобиться:
Відео дня
- гречана крупа - 130 г;
- молоко - 320 г;
- мед - 60 г;
- вершкове масло - 20 г;
- оливкова або соняшникова олія - 5 г;
- сіль - 1 г;
- цукор - 50 г.
Як готувати:
- У невелику каструльку потрібно насипати 100 г гречки, залити її склянкою води, додати дрібку солі та влити 270 г молока. Варити 15-20 хвилин на повільному вогні, іноді перемішуючи. Вона буде готова, коли набуде консистенції густої каші. А на смак буде ніби трохи переварена.
- Поки гречка в каструлі готується, можна приготувати гречаний попкорн. На великий вогонь потрібно поставити сковорідку, налити в неї олію і за хвилину, коли сковорідка нагріється, висипати в неї 30 грамів крупи, ретельно перемішати і накрити кришкою. За кілька хвилин, коли стане чути характерний звук від розкриття зерен, можна перевірити - якщо розкрилися, час вимикати.
- Далі у варену гречку варто додати мед, вершкове масло та ретельно перемішати. Лайфхак: щоб каша швидше охолола, варто одразу пересипати її в іншу ємність.
- Передостанній крок: мус із молока та цукру. Поставте каструлю на великий вогонь, насипте в неї цукор і налийте 50 г молока. Варити суміш потрібно кілька хвилин, ретельно перемішуючи, поки цукор не розчиниться. Щойно мус почне змінювати колір на жовтуватий, час вимикати.
- Залишилося зібрати десерт: на дно келиха потрібно висипати столову ложку гречаного попкорну, на нього зверху викласти гречану кашу, наповнивши ¾ склянки. А зверху прикрасити мусом із молока і цукру - на 1 келих 1 столова ложка або за смаком, якщо хочеться більш-менш солодкий десерт. Посипати зверху знову гречаним попкорном і поставити в холодильник вистигати.
Дуже простий і дуже смачний гречаний десерт готовий!
Читайте також: