Тістечко "персик" знайоме нам із радянського минулого. Ніжне і солодке тісто з начинкою зі згущеного молока - чудовий десерт на будь-яке свято. Це тістечко важко знайти в сучасних кондитерських, адже так хочеться згадати смак із дитинства.
Готується десертний "персик" нескладно і з доступних інгредієнтів. Залучіть до процесу приготування десерту дітей - їм точно буде весло. А коли рум'яні "персики" будуть готові - зберіть вдома велику компанію і разом згадайте дитинство.
Тістечко "Персик" зі згущеним молоком
Для тіста:
- Борошно - 3 склянки.
- Вершкове масло - 80 г.
- Яйця - 2 шт.
- Сметана - 2 ст. л.
- Цукор - 1 стакан.
- Розпушувач - 1 ч. л.
- Ванілін - на кінчику ножа.
Для начинки:
- Варене згущене молоко - 1 банка.
- Мигдаль - 7-12 шт.
Для декору:
- Морква - 1 шт.
- Буряк - 1 шт.
- Цукор.
- Рута.
Чайною ложкою знизу вийняти серцевину тіста, щоб зробити поглиблення для начинки. Кожну половинку "персика" наповнити згущеним молоком і змастити краї, щоб вони легко скріпилися один з одним. В одну з половинок покласти мигдаль. Зліпити половинки "персика" в ціле тістечко. З буряка і моркви видавити сік.
Кожне тістечко повністю вмочити в морквяний сік і залишити на 3 хвилини, потім наполовину вмочити в буряковий сік. Після цього обваляти "персики" в цукрі. Залишити тістечко обсихати на 30 хвилин і подавати до столу. Для імітації листя прикрасити тістечко м'ятою.