Тістечко персик рецепт / фото delo-vcusa.ru

Тістечко "персик" знайоме нам із радянського минулого. Ніжне і солодке тісто з начинкою зі згущеного молока - чудовий десерт на будь-яке свято. Це тістечко важко знайти в сучасних кондитерських, адже так хочеться згадати смак із дитинства.

Готується десертний "персик" нескладно і з доступних інгредієнтів. Залучіть до процесу приготування десерту дітей - їм точно буде весло. А коли рум'яні "персики" будуть готові - зберіть вдома велику компанію і разом згадайте дитинство.

Тістечко "Персик" зі згущеним молоком

Для тіста:

  • Борошно - 3 склянки.
  • Вершкове масло - 80 г.
  • Яйця - 2 шт.
  • Сметана - 2 ст. л.
  • Цукор - 1 стакан.
  • Розпушувач - 1 ч. л.
  • Ванілін - на кінчику ножа.

Для начинки:

  • Варене згущене молоко - 1 банка.
  • Мигдаль - 7-12 шт.

Для декору:

  • Морква - 1 шт.
  • Буряк - 1 шт.
  • Цукор.
  • Рута.

Чайною ложкою знизу вийняти серцевину тіста, щоб зробити поглиблення для начинки. Кожну половинку "персика" наповнити згущеним молоком і змастити краї, щоб вони легко скріпилися один з одним. В одну з половинок покласти мигдаль. Зліпити половинки "персика" в ціле тістечко. З буряка і моркви видавити сік.

Кожне тістечко повністю вмочити в морквяний сік і залишити на 3 хвилини, потім наполовину вмочити в буряковий сік. Після цього обваляти "персики" в цукрі. Залишити тістечко обсихати на 30 хвилин і подавати до столу. Для імітації листя прикрасити тістечко м'ятою.

Вас також можуть зацікавити новини: