Тісто на пельмені / фото ua.depositphotos.com

Рецептів тіста для пельменів є багато. Можна приготувати класичне тісто на пельмені на воді, є рецепти на кефірі або ж зовсім без яєць. Але головне завдання такого тіста - воно повинно бути пружним і еластичним, добре та  тонко розкачуватися і не рватися. 

Раніше ми розповідали, як приготувати млинці на молоці, щоб вони вийшли ажурними.

Тісто на пельмені на молоці

Це універсальний рецепт тіста, яке підійде для будь-якої начинки. Для приготування вам знадобиться:

Відео дня
  • Пшеничне борошно - 500 г 
  • Молоко - 200 мл
  • Яйце - 1 шт.
  • Сіль - дрібка
  • Олія - 1 ст. л.

Вбийте яйце в борошно, додайте сіль, олію і поступово вливайте молоко. Замісіть тісто і добре його вимісіть. Залиште на 10-15 хвилин, а краще загорніть в плівку і приберіть в холодильник на годину, щоб "спрацювала" клейковина.

Порада: температура всіх інгредієнтів для тесту повинна бути однаковою. 

Заварне тісто на пельмені

Тісто на окропі - один з найпопулярніших рецептів. Воно виходить дуже ніжним, при цьому добре тримає форму. Для приготування вам знадобиться:

  • Борошно - 500 г
  • Вода - 250 мл
  • Олія - 3 ст. л.
  • Сіль - дрібка
  • Цукор - дрібка

Змішайте борошно з сіллю і цукром, додайте олію і перемішайте. Поступово влийте окріп, перемішуючи. Замісіть тісто. 

Тонке тісто на пельмені 

Таке тісто можна дуже тонко розкачати, і воно не рватиметься. Для приготування вам знадобиться:

  • Борошно - 500 г
  • Вода - 150 мл
  • Яйця - 1 шт.
  • Горілка - 10 мл
  • Сіль - дрібка

Змішайте борошно з сіллю, вбийте яйце в борошно, додайте горілку.

Алкоголь робить тісто тягучим, тому його можна буде дуже тонко розкачати. 

Поступово вливайте воду. Замісіть тісто. Якщо тісто виходить густуватим, можна додати води, але стежте, щоб її обсяг не перевищував 250 мл. Залиште тісто на 10-15 хвилин або приберіть в холодильник під плівку на 1 годину.

Вас також можуть зацікавити новини: