Рецепт смачних рогаликів із горіхами / фото ua.depositphotos.com

Домашня випічка з сиру – це завжди смачно! Хрусткі та ніжні рогалики із сирного тіста з горіховою начинкою сподобаються і дітям, і дорослим.

Готуються рогалики доволі просто, а натомість виходять дуже смачні ласощі. До того ж за бажанням можна взяти інше наповнення для цієї випічки: мак, шоколад, джем або згущене молоко.

Сирні рогалики з горіховою начинкою

Для тіста

Відео дня
  • Борошно - 300 г
  • Вершкове масло - 150 г
  • Сир - 150 г
  • Цукрова пудра - 60 г
  • Яєчні жовтки - 1 шт.
  • Розпушувач - 1 ч.л.
  • Сіль - за смаком

Для начинки

  • Волоські горіхи - 100 г
  • Цукор - 60 г
  • Яєчні білки - 1 шт.

Борошно просіяти з розпушувачем, дрібкою солі та цукровою пудрою. Додати нарізане невеликим кубиком холодне масло. Швидко розтерти на дрібну крихту (це зручно робити за допомогою кухонного комбайна).

Додати сир. Все швидко й ретельно перемішати, додати жовток і зібрати тісто у кулю. Покласти його в пакет і відправити у холодильник мінімум на 30 хвилин.

Читайте такожЯк замаринувати сливи на зиму: рецепти пікантної заготовки

Приготування начинки. Горіхи перекласти у міцний пакет і за допомогою качалки подрібнити. Далі змішати їх з цукром та яєчним білком.

Охолоджене тісто розділити на 4 частини. Кожну розкачати в коло, поділити на 8 сегментів. Викласти на кожен начинку й скрутити рогалик.

Випікати у розігрітій до 190°C духовці приблизно 15-20 хвилин, до рум'яності. Дати рогаликам охолонути й можна смакувати ними з чаєм, кавою.

Інші рецепти, які можуть зацікавити: