Домашня випічка з сиру – це завжди смачно! Хрусткі та ніжні рогалики із сирного тіста з горіховою начинкою сподобаються і дітям, і дорослим.
Готуються рогалики доволі просто, а натомість виходять дуже смачні ласощі. До того ж за бажанням можна взяти інше наповнення для цієї випічки: мак, шоколад, джем або згущене молоко.
Сирні рогалики з горіховою начинкою
Для тіста
- Борошно - 300 г
- Вершкове масло - 150 г
- Сир - 150 г
- Цукрова пудра - 60 г
- Яєчні жовтки - 1 шт.
- Розпушувач - 1 ч.л.
- Сіль - за смаком
Для начинки
- Волоські горіхи - 100 г
- Цукор - 60 г
- Яєчні білки - 1 шт.
Борошно просіяти з розпушувачем, дрібкою солі та цукровою пудрою. Додати нарізане невеликим кубиком холодне масло. Швидко розтерти на дрібну крихту (це зручно робити за допомогою кухонного комбайна).
Додати сир. Все швидко й ретельно перемішати, додати жовток і зібрати тісто у кулю. Покласти його в пакет і відправити у холодильник мінімум на 30 хвилин.
Читайте такожЯк замаринувати сливи на зиму: рецепти пікантної заготовки
Приготування начинки. Горіхи перекласти у міцний пакет і за допомогою качалки подрібнити. Далі змішати їх з цукром та яєчним білком.
Охолоджене тісто розділити на 4 частини. Кожну розкачати в коло, поділити на 8 сегментів. Викласти на кожен начинку й скрутити рогалик.
Випікати у розігрітій до 190°C духовці приблизно 15-20 хвилин, до рум'яності. Дати рогаликам охолонути й можна смакувати ними з чаєм, кавою.