Апельсиновий кекс - рецепт / фото ua.depositphotos.com

Домашній кекс – це завжди неймовірно смачно. А, якщо додати до складу ще, наприклад, апельсини, то десерт буде ще й дуже ароматним і ніжним.

Апельсиновий кекс із цукровою глазур'ю

  • Борошно пшеничне – 200-250 г
  • Масло вершкове - 200 г
  • Цукор - 200 г
  • Яйця курячі - 4 шт.
  • Апельсин (великий) - 1 шт.
  • Какао-порошок - 2 ст. л.
  • Розпушувач тіста - 10 г
  • Цукрова пудра - за смаком
  • Вода - за смаком

Яйця збити до пишності, всипати цукор. Додати м'яке масло та збити.

Всипати борошно з розпушувачем. Розділити тісто на дві частини.

Відео дня

Читайте такожНіжна сирна запіканка: як приготувати неймовірну смакоту з ягодамиПомити апельсин, зняти цедру й вичавити з нього сік.

В одну частину тіста додати 4 столові ложки соку та цедру апельсина, розмішати.

До другої частини тіста додати просіяне через сито какао.

Змастити форму для випікання, викласти тісто у шаховому порядку, паличкою зробити розводи. Випікати 50 хвилин за температури 180°С. По готовності остудити.

Приготування цукрової глазурі. Змішати цукрову пудру з водою. Воду підливати потроху, щоразу добре розтираючи. Відразу ж полити остиглий кекс глазур'ю.

Апельсиновий кекс із бананом

  • Борошно - 3 ст.
  • Яйце куряче - 4 шт.
  • Цукор - 1 ст.
  • Сік - 250 мл
  • Вершкове масло або маргарин - 250 г
  • Сода, гашене оцтом - 1 ч. л.
  • Банан - 2 шт.
  • Родзинки (за бажанням) - 100 г
  • Рослинна олія (для змащування форми)
  • Сіль - дрібка

Заздалегідь вийняти вершкове масло із холодильника, щоб воно стало кімнатної температури.

Як приготувати апельсиновий кекс / фото Pixabay

Увімкнути духовку. Збити яйця з цукром до білого стану.

Додати апельсиновий сік, соду і ще раз дуже добре збити. Додати вершкове масло, збити. Всипати борошно невеликими порціями, добре перемішати – тісто має бути, як густа сметана.

Очистити і нарізати банани.

Змастити форму олією, обсипати борошном. Викладати тісто порціями, додаючи різаний банан.

Відправити форму з тістом у духовку на середню полицю. Випікати за температури 160°С близько 40-50 хвилин. Дати кексу охолонути і можна подавати.

Вас також можуть зацікавити інші рецепти: