Рецепт тарта з яблуками / фото ua.depositphotos.com

Тарт – типовий для французької кухні відкритий пиріг з пісочного тіста. Наповнення для нього може бути будь-яким: як солодким, так і несолодким. Такий тарт із яблуками буде чудовою десертною випічкою.

Яблучний тарт

Для тіста

  • Борошно - 200 г
  • Вершкове масло - 100 г
  • Цукор - 50 г
  • Яєчні жовтки - 2 шт.
  • Ванільний цукор - 0,5 ч. л.

Для начинки

  • Яблука - 5 шт.
  • Вершкове масло - 75 г
  • Цукор - 100 г
  • Лимон - 1 шт.

З’єднати у мисці просіяне борошно й натерте на тертці охолоджене масло. Злегка перетерти пальцями.

Читайте такожАпетитний торт "Мурашник": як приготувати оригінальний десертВсипати ванільний та простий цукор. Перетерти пальцями на крихту.

Додати яєчні жовтки. Перемішати все і швидко замісити тісто. Борошна може знадобитися більше – слід дивитися за консистенцією. Скачати тісто в кулю, замотати харчовою плівкою і покласти в холодильник на 30 хвилин.

Приготування начинки. У яблук видалити шкірку та серцевину. Нарізати їх шматочками й скропити соком лимона, щоб не потемніли.

Увімкнути духовку розігріватися на 200°С.

Розкачати тісто на 5 см більше від діаметру форми. Перемістити його в форму, добре притиснути бортики. Пройтися качалкою по верху форми, таким чином обрізавши тісто. Залишки прибрати.

Красиво викласти у форму яблучні дольки.

Вершкове масло розтопити і полити ним яблука зверху. Присипати цукром і за бажанням корицею. Відправити у розігріту духовку на 40-45 хвилин. Орієнтуватися варто на власну духовку. Тісто і яблука повинні підрум'янитися. Готовий пиріг охолодити й можна нарізати й смакувати.

Яблучно-мигдальний тарт

Для тіста

  • Борошно - 3/4 ст.
  • Розпушувач тіста - 1/4 ч. л.
  • Масло вершкове - 90 г (6 ст. л. м’якого)
  • Цукор - 0,5 ст.
  • Яйце куряче (велике) - 1 шт.
  • Екстракт мигдалю - 1/2 ч. л.

Для начинки

  • Масло вершкове - 60 г (4 ст. л. м’якого)
  • Цукор - 0,5 ст.
  • Яйце куряче (велике) - 1 шт.
  • Цедра з лимона - 1 шт.
  • Борошно - 3 ст. л.
  • Сік лимонний - 1 ст. л.
  • Вершки - 0,5  ст.
  • Яблуко (кисле) - 1 шт.
  • Мигдаль (пелюстки) - 1/3 ст.

Збити м'яке масло з цукром. Додати яйце та мигдальний екстракт (можна ароматизатор).

Додати борошно, змішане з розпушувачем. Перемішати на мінімальній швидкості міксера. Тісто виходить липке. Викласти його в роз'ємну форму, розмазуючи лопаткою по дну та бортах. Покласти на 20 хвилин у холодильник.

Як приготувати яблучний тарт / фото ua.depositphotos.com

Приготування начинки. Збити масло з половиною цукру до пишного стану. Додати яйце й цедру лимона, ще раз збити.

Знизити швидкість міксера до мінімуму і додати борошно з вершками. Добре перемішати.

Яблуко очистити, нарізати шматочками й акуратно перемішати з лимонним соком.

Духовку розігріти до 180°С. Дістати тісто з холодильника, за потреби підрівняти його й зверху викласти шматочки яблук.

На яблука вилити начинку. Посипати цукром і пелюстками мигдалю. Випікати пиріг приблизно 50 хвилин. Орієнтуватися варто на власну духовку.

Яблучно-сливовий тарт

Для тіста

  • Борошно - 300 г
  • Розпушувач тіста - 1 ч. л.
  • Мед - 50 г
  • Масло вершкове - 125 г
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Мак - 30 г

Для начинки

  • Яблуко (велике) - 1 шт.
  • Слива - 300 г
  • Цукор - 1 ст. л.
  • Кориця (за бажанням)

Для заливки

  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Цукор - 80 г
  • Вершки - 100 мл

Борошно просіяти з розпушувачем, додати мак і мед. Змішати.

Додати нарізане кубиками холодне вершкове масло. Все перетерти на крихту.

Читайте такожСмачні повітряні тістечка: як приготувати профітролі із заварним кремомУ центр вбити яйце, замісити однорідне тісто. Загорнути його в харчову плівку й залишити в холодильнику мінімум 1 годину.

Потім розкачати тісто між двома харчовими плівками, вистелити ним форму, змащену вершковим маслом.

Яблуко очистити від шкірки та насіння, нарізати шматочками. Сливи також нарізати шматочками. Викласти сливи та яблука поверх тіста. Злегка присипати цукром та корицею. Відправити у розігріту до 180°С духовку на 20 хвилин.

Приготування заливки. Змішати яйце, вершки і цукор. Цією сумішшю акуратно залити пиріг і покласти у духовку ще на 20 хвилин. Готовий пиріг діставати з форми добре охолодженим.

Вас також можуть зацікавити інші рецепти:

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram