
Кулінарна спільнота й шанувальники ласощів відзначають сьогодні чудово солодку дату - Всесвітній день морозива. Якраз 10 червня 1786 року, - 237 років тому, - у Сполучених Штатах Америки цей незрівнянний продукт надійшов у широкомасштабний продаж. Пропонуємо відзначити смачне свято, приготувавши морозиво з молока і вершків.
Морозиво - рецепт простіше простого
Потрібні такі інгредієнти:
- 2 склянки вершків;
- 1 склянка молока;
- 3/4 склянки цукру;
- 1 чайна ложка ванільного екстракту;
- щіпка солі.
Як зробити морозиво: змішайте молоко і вершки, нагрійте на середньому вогні, додайте сіль і цукор. Розмішайте цукор до повного розчинення. Постійно помішуйте, але не доводьте до кипіння. Зніміть з плити і остудіть до кімнатної температури. Ви можете прискорити цей процес, поставивши каструлю у велику миску з холодною водою.
Коли суміш охолоне, додайте ванільний екстракт і добре перемішайте. Поставте каструлю в холодильник на кілька годин або на всю ніч, щоб повністю охолодити суміш.
Після охолодження збийте суміш міксером або вручну за допомогою віночка до отримання однорідної консистенції. Перелийте суміш у контейнер для заморожування. Якщо у вас немає спеціального контейнера, ви можете використовувати звичайну пластикову або скляну ємність.
Помістіть контейнер з морозивом в морозильну камеру і заморозьте його протягом 2-3 годин. Через кожну годину діставайте контейнер з морозилки і добре розмішуйте морозиво виделкою або віночком. Це допоможе уникнути утворення кристалів льоду і надати морозиву більш щільну і кремову текстуру.
Після того як морозиво достатньо замерзне, його можна подавати і насолоджуватися!
Ще одна рекомендація з приводу того, як зробити морозиво в домашніх умовах - ви можете експериментувати з додаванням різних інгредієнтів в своє морозиво, як от ягоди, шоколадні шматочки, горіхи, сиропи.
Для приготування морозива з полуницею вам знадобляться:
- 480 мл вершків для збивання;
- 380 г згущеного молока;
- 150-200 г полуниці.
Добре збийте вершки блендером або міксером - до консистенції, що нагадує рідкий крем. Додайте згущене молоко і збивайте, поки не вийде однорідна маса.
Потім додайте в ємність дрібно нарізану полуницю. Перемішайте, викладіть в широку форму і щільно закрийте (кришкою або харчовою плівкою).
Поставте в морозильну камеру на 3-4 години, поки морозиво не набуде потрібної консистенції.
Приємного апетиту!
Раніше УНІАН розповідав, як зробити домашнє морозиво з шоколадом та імбирний пломбір з лимоном і м'ятою.