Як приготувати домашнє морозиво / depositphotos.com

Морозиво домашнє приготувати не так складно, як може здаватися. Для цього не потрібні ні спеціальні пристосування, ні якісь секретні технології. Смачний, а головне, натуральний десерт можна приготувати з молока або з додаванням вершків - виходить справжній пломбір.

Шоколадне домашнє морозиво з вершків 

Домашнє морозиво пломбір готується з вершків і молока. Якщо додати шоколад - вийде шоколадний пломбір.

Інгредієнти:

Відео дня
  • пряжене молоко - 250 мл;
  • вершки 10% - 500 мл;
  • цукор - 150 г;
  • яєчні жовтки - 4 шт;
  • какао - 1 ст. л.;
  • вершки 33% (для ганаша) - 100 мл;
  • вершкове масло (для ганаша) - 20 г;
  • чорний шоколад (для ганаша) - 130 г.

Як приготувати домашнє морозиво

Приготуйте ганаш: прогрійте вершки до паріння (але не кип'ятіть!), зніміть з вогню, додайте вершкове масло і чорний шоколад. Добре перемішайте - масло і шоколад повинні повністю розтопитися. 

Збийте яєчні жовтки з цукром, нагрійте молоко, додайте в нього яйця з цукром. Поставте на водяну баню і заваріть до загустіння - має вийти консистенція негустого киселю.

Раніше ми розповідали, як зробити водяну баню і для чого її застосовувати.

Розведіть какао в столовій ложці молока, влийте через сито в основну суміш, додайте 5 ст. л. шоколадного ганаша, зніміть з вогню. Добре перемішайте, перелийте в контейнер і дайте охолонути. Накрийте кришкою і поставте в морозилку. Через 2 години дістаньте і пробийте блендером, потім знову відправте в морозилку до повного застигання.

Імбирне домашнє морозиво - простий рецепт з молока  

Не любите шоколадний - приготуйте звичайний пломбір. Імбир і лимон надають десерту просто чарівного смаку.

Інгредієнти:

  • молоко домашнє незбиране (або з найвищим % жирності) - 600 г;
  • цукор - 150 г;
  • яєчні жовтки - 6 шт.;
  • борошно - 2 ч. л.;
  • корінь імбиру (тертий) - 30 г;
  • цедра лимона - 1 ч. л.;
  • м'ятний лікер (за бажанням) - 1 ст. л.

Як приготувати домашнє морозиво

Закип'ятіть молоко, зніміть з вогню, додайте тертий корінь імбиру і цедру лимона, залиште на 15-20 хвилин. Процідіть молоко. Збийте яєчні жовтки з цукром до білого кольору, додайте борошно, перемішайте. З'єднайте проціджене молоко з яєчними жовтками і поставте на водяну баню. Нагрівайте суміш, постійно помішуючи, поки вона не загусне.

Зніміть вогню, додайте за бажанням м'ятний лікер, добре перемішайте. перелийте в контейнер, дайте охолонути, накрийте кришкою і відправте в морозилку на 8 годин. Дістаньте, пробийте блендером ще раз до однорідності й поставте в морозилку ще на 1-2 години.

Подавайте з тертим шоколадом.

Вас також можуть зацікавити новини: