Солодка і ароматна шоколадна паста Нутелла - один з найулюбленіших дитячих десертів. Кожна дитина мріяла з'їсти на сніданок скибочку хрусткого хліба з горіхово-шоколадною намазкою. Однак відома магазинна Нутелла коштує дуже дорого, а наявність пальмової олії і шкідливих жирів в складі робить цей продукт дуже некорисним для дітей. Тому багато господинь хочуть приготувати відомий десерт вдома.
УНІАН розповість, як зробити Нутеллу вдома з доступних продуктів і без шкідливих добавок. Пасту можна мазати на хліб або використовувати як начинку для млинців, кексів, тортів.
Нутелла класична з фундуком
- Шоколад - 250 г.
- Фундук - 150 г.
- Цукрова пудра - 4 ст. л.
- Рослинна олія - 3 ст. л.
- Какао - 2 ст. л.
- Ванілін.
На сухій розпеченій сковорідці підсмажте фундук до готовності (приблизно 5 хвилин). Постійно помішуйте горіхи, щоб вони не підгоріли. Охолодіть горіхи і подрібніть блендером. Шоколад розтопіть на водяній бані.
В окремому посуді змішайте масло, цукрову пудру, ванілін і какао-порошок. Готову суміш введіть в розтоплений шоколад. Потім відразу введіть в суміш горіхи і дайте їй охолонути і загуснути.
Домашня нутелла зі слив
- Сливи - 2 кг.
- Цукор - 1 кг.
- Какао - 100 г.
- Вершкове масло - 200 г.
Сливи промийте, видаліть кісточки. Очистіть від шкірки. Подрібніть м'якоть слив за допомогою м'ясорубки або блендера. Перекладіть в каструлю, всипте цукор і варіть 5 хвилин після закипання. Додайте вершкове масло і какао і варіть ще 5 хвилин. Готову пасту розлийте по ємностях і дайте охолонути.
Нутелла з молоком і волоськими горіхами
- Какао - 3 ст. л.
- Молоко - 500 мл.
- Яйця - 2 шт.
- Борошно - 4 ст. л.
- Цукор - 300 г.
- Розтоплене вершкове масло - 2 ст. л.
- Волоські горіхи - 150 г.
- Ванілін.
Горіхи підсмажте на сухій сковороді і подрібніть. Змішайте яйця з цукром, ваніліном і какао віночком або міксером. Поступово влийте в суміш тепле молоко, потім повільно всипайте борошно і постійно помішуйте, щоб не було грудочок. Додайте розтоплене вершкове масло.
Отриману суміш нагрійте на паровій бані і зніміть після закипання. Введіть в суміш горіхи і перемішайте. Після повного охолодження паста готова. Зберігайте її в холодильнику.
Читайте також інші рецепти: