Домашня Нутелла рецепт / фото ua.depositphotos.com

Солодка і ароматна шоколадна паста Нутелла - один з найулюбленіших дитячих десертів. Кожна дитина мріяла з'їсти на сніданок скибочку хрусткого хліба з горіхово-шоколадною намазкою. Однак відома магазинна Нутелла коштує дуже дорого, а наявність пальмової олії і шкідливих жирів в складі робить цей продукт дуже некорисним для дітей. Тому багато господинь хочуть приготувати відомий десерт вдома.

УНІАН розповість, як зробити Нутеллу вдома з доступних продуктів і без шкідливих добавок. Пасту можна мазати на хліб або використовувати як начинку для млинців, кексів, тортів.

Нутелла класична з фундуком

  • Шоколад - 250 г.
  • Фундук - 150 г.
  • Цукрова пудра - 4 ст. л.
  • Рослинна олія - 3 ст. л.
  • Какао - 2 ст. л.
  • Ванілін.
Домашня Нутелла рецепт з фото / фото ua.depositphotos.com

На сухій розпеченій сковорідці підсмажте фундук до готовності (приблизно 5 хвилин). Постійно помішуйте горіхи, щоб вони не підгоріли. Охолодіть горіхи і подрібніть блендером. Шоколад розтопіть на водяній бані.

В окремому посуді змішайте масло, цукрову пудру, ванілін і какао-порошок. Готову суміш введіть в розтоплений шоколад. Потім відразу введіть в суміш горіхи і дайте їй охолонути і загуснути. 

Домашня нутелла зі слив

  • Сливи - 2 кг.
  • Цукор - 1 кг.
  • Какао - 100 г.
  • Вершкове масло - 200 г.

Сливи промийте, видаліть кісточки. Очистіть від шкірки. Подрібніть м'якоть слив за допомогою м'ясорубки або блендера. Перекладіть в каструлю, всипте цукор і варіть 5 хвилин після закипання. Додайте вершкове масло і какао і варіть ще 5 хвилин. Готову пасту розлийте по ємностях і дайте охолонути.

Нутелла з молоком і волоськими горіхами

  • Какао - 3 ст. л.
  • Молоко - 500 мл.
  • Яйця - 2 шт.
  • Борошно - 4 ст. л.
  • Цукор - 300 г.
  • Розтоплене вершкове масло - 2 ст. л.
  • Волоські горіхи - 150 г.
  • Ванілін.
Шоколадна паста Нутелла рецепт / фото ua.depositphotos.com

Горіхи підсмажте на сухій сковороді і подрібніть. Змішайте яйця з цукром, ваніліном і какао віночком або міксером. Поступово влийте в суміш тепле молоко, потім повільно всипайте борошно і постійно помішуйте, щоб не було грудочок. Додайте розтоплене вершкове масло.

Отриману суміш нагрійте на паровій бані і зніміть після закипання. Введіть в суміш горіхи і перемішайте. Після повного охолодження паста готова. Зберігайте її в холодильнику.

Читайте також інші рецепти:

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram