Гарбузовий крем-суп - простий рецепт / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Восени сезон гарбуза в самому розпалі, тому багато господинь, які люблять цю баштанну культуру, готують різні страви з ним. Гарбузовий суп пюре або крем-суп - не виняток. УНІАН розповість, як зварити його так, щоб сподобалося навіть гарбузовим скептикам.

Надзвичайно смачний гарбузовий суп - рецепт із грінками

Гарбузовий суп із вершками за цією технологією готується дуже просто, єдине, з чим доведеться "повозитися" - це гарбуз. Чистити його досить важко, але якщо ви озброїтеся якісною металевою овочечисткою або гострим ножем, справа піде швидко.

Інгредієнти:

Відео дня
  • 1 кг очищеного гарбуза;
  • 2 ріпчасті цибулі;
  • 1 середня морква;
  • 200-300 мл вершків 10-15%;
  • рослинна олія;
  • сіль, перець;
  • 600 мл води;
  • петрушка;
  • 200 гр білого хліба;
  • 1 ч.л сушених прованських трав;
  • 2 зубчики часнику.

Запам'ятовуйте, як готувати гарбузовий крем-суп із вершками за цим рецептом.

Моркву, цибулю і гарбуз очистити від шкірки. Цибулю нарізати дрібними кубиками, обсмажити в каструлі з додаванням олії до золотистого кольору. Моркву натерти на тертці й викласти до цибулі, обсмажувати 5 хвилин. Гарбуз нарізати кубиком, додати до моркви та цибулі в каструлю, залити окропом, накрити кришкою і варити на середньому вогні приблизно 20 хвилин. За цей час овочі стануть м'якими.

Після закінчення зазначеного часу злити овочевий відвар в іншу ємність, узяти занурювальний блендер, подрібнити моркву, гарбуз і цибулю прямо в каструлі. Якщо процес буде йти важко, можна влити 100 гр вершків. Подрібнювати овочі, поки маса не стане однорідною, потім додати вершки, що залишилися, посолити, поперчити, перемішати. Влити відвар у бажаній кількості, орієнтуючись на потрібну консистенцію супу.

Поставити гарбузовий суп у каструлі на вогонь, прогріти 5 хвилин до 80 градусів і прибрати з плити. Часник злегка розчавити ножем і обсмажити на сковороді, змащеній олією, 1 хвилину. З хліба зрізати скоринки, нарізати кубиком, викласти до часнику. Посипати прованськими травами, перемішати, обсмажувати протягом 3-5 хвилин до золотистого кольору. Подавати гарбузовий суп із вершками, прикрасивши подрібненою петрушкою, а грінки можна додати порційно в тарілки або розмістити в окремій ємності.

Вас також можуть зацікавити новини: