Млинці - це буденна страва російської кухні, яку ми звикли їсти по буднях. Однак не всі знають, що звичайні млинці на молоці можуть стати основою для дуже смачного десерту -  багатошарового млинцевого торта. Цей рецепт пропонує великий простір для фантазій. Млинці можна зробити шоколадними або кольоровими за допомогою харчових барвників, а крем для торта може бути вершковим, заварним, шоколадним, фруктовим або сирним.

Млинцевий торт з заварним кремом

Рецепт млинцевого торта з заварним кремом/ фото pinterest.com

Для млинців

  • Молоко - 750 мл.
  • Борошно - 2 ст.
  • Яйця - 2 шт.
  • Ванілін.

Для заварного крему:

  • Жовток - 4 шт.
  • Цукор - 1 ст.
  • Ванільний цукор - 1 пакетик.
  • Борошно - 50 г.
  • Молоко - 500 г.

Збити яйця з ваніліном і дрібкою солі блендером, додати борошно і молоко кімнатної температури. Смажити млинці на добре розігрітій сковороді з рослинною олією. 

Для крему розтерти жовтки, цукор, додати борошно і перемішати до однорідного стану. Кип'ячене гаряче молоко ввести в жовткову масу, швидко розмішуючи. Поставити на дуже маленький вогонь, довести до загустіння, остудити. Викладати млинці один на інший, перемазуючи кожен шар заварним кремом. Зверху прикрасити торт за смаком.

Млинцевий торт з ягодами і творожним кремом

Млинцевий торт з ягодами / фото pinterest.com

Для млинців:

  • Молоко - 250 мл.
  • Борошно - 130 гр.
  • Яйця - 3 шт.
  • Цукор - 2 ст. л.
  • Розпушувач - 1 ч. л.
  • Рослинна олія - 1 ст. л.

Для начинки:

  • Полуниця або інші ягоди - 600 гр.
  • Полуничне желе - 2 упаковки.
  • Творог - 600 гр.
  • Ванільний цукор - 1 ст. л.
  • Цукрова пудра.
  • Білий шоколад - 150 гр.
  • Вершки (33%) - 40 мл.

Всі інгредієнти для млинців перемішати, залишити на 10 хвилин. Випекти млинці. Желе приготувати за інструкцією. Ягоди (можна заморожені) покласти в каструлю, засипати цукровою пудрою і прогрівати на маленькому вогні. У гарячу полуницю додати желе і подрібнити занурювальним блендером.

Творог, ванільний цукор і пару ложок цукрової пудри збити блендером до однорідної маси. Зібрати торт, накладаючи млинці один на одного. Кожен млинець по черзі змащувати сирним кремом і ягідним желе. Зібраний млинцевий торт відправити в холодильник мінімум на 1 годину. Для прикраси білий шоколад з вершками розтопити на водяній бані і покрити верхній млинець. Зверху прикрасити фруктами.

Шоколадний млинцевий торт з кремом з вершків

Млинцевий торт з шоколадом /фото gastronom.ru

Для крему:

  • Вершки жирністю 35% - 500 мл.
  • Цукор - 1/4 склянки.
  • Ванільний цукор - 1 пакетик.
  • Шоколадна стружка для прикраси.

Для шоколадних млинців:

  • Борошно - 3/4 склянки.
  • Шоколад - 120 г.
  • Вершкове масло - 120 г.
  • Молоко - 300 г.
  • Яйця - 3 шт.
  • Цукор - 2 ст. л.
  • Ванілін.
  • Щіпка солі.

Вершкове масло нарізати невеликими шматочками, шоколад поламати. Поставити на вогонь сотейник, розтопити вершкове масло до кипіння, зняти з вогню і додати шоколад. Залишити на 5 хвилин, а потім перемішати до повного розчинення і остудити. У мисці перемішати борошно, цукор і сіль, додати молоко, яйця і ванільний екстракт. Замісити тісто на млинці. Додати холодну шоколадну масу і добре перемішати.

Миску з тістом поставити в холодильник на 3 години. На гарячій сковорідці з маслом посмажити тонкі млинці діаметром 20 см. Для крему збити вершки до м'яких піків, додати цукор і ванільний екстракт і продовжувати збивати до твердих піків. Млинці викласти один на одного і змастити кремом, зверху прикрасити шоколадною стружкою. Поставити в холодильник на 4 години.

Читайте також інші рецепти:

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram