Варення з кабачків – дуже незвичайний, особливий десерт.
Класичним варіантом вважається кабачкове варення з лимоном. Однак можливі й інші комбінації, наприклад, з апельсином, грушами, горіхами або родзинками.
Варення з кабачків
- Кабачки - 1 кг
- Цукор - 400-800 г
- Лимон - 2 шт.
Кабачки вимити, очистити від шкіри, прибрати серцевину з насінням. Нарізати їх кубиками. Засипати шматочки цукровим піском і дати постояти 10 годин.
Читайте такожСолодко та ароматно: рецепти варення із черешні на зиму
Як мине вказаний час, довести кабачки до кипіння на повільному вогні, варити 10 хвилин, потім відставити на 5 годин.
Повторити процес ще двічі. Під час останнього варіння додати лимони, розмелені в блендері або пропущені через м'ясорубку, з невеликою кількістю цукру. Варити потрібно до оптимального загущення соку – стійка крапля на блюдечку.
Варення з кабачків і апельсинів
- Кабачок - 300 г
- Апельсин - 0,5 шт.
- Цукор - 200 г
- Вода - 50 г
Кабачок очистити від шкірки та насіння, нарізати кубиком. Апельсин зі шкіркою нарізати невеликими шматочками.
Читайте такожКорисні ягідні ласощі на зиму: рецепти незрівнянного чорничного варення
Викласти кабачки у каструльку, влити воду та всипати цукор. Довести до кипіння й варити 15 хвилин. Коли вони стануть м'якими і прозорими, додати апельсин. Далі на повільному вогні варити ще 15-20 хвилин.
Ще гарячим розлити варення у простерилізовані банки й закрутити кришками.