Як маринувати печериці / фото smak.ua

Мариновані гриби - це дуже смачна грибна закуска з яскравим смаком і характерною кислинкою. Щоб зробити такі грибочки, потрібно приготувати маринад зі спецій і овочів, який підкреслить смак основного інгредієнта. Для страви вибирають невеликі гриби і попередньо їх відварюють, щоб не отруїтися. Підосичники або підберезники потрібно після нарізання покласти в водний розчин з сіллю і лимонною кислотою на кілька хвилин, щоб вони не почорніли.

Мариновані печериці за добу

Маринад для грибів рецепт / фото ua.depositphotos.com
  • Печериці - 1 кг. 
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт. 
  • Оцет - 70 мл. 
  • Цукор - 2 ст. л. 
  • Сіль - 1 ст. л. 
  • Лавровий лист.
  • Перець духмяний.

Свіжі печериці помити і очистити від бруду. У каструлю налити літр води, додати кілька горошин запашного перцю і листочків лаврового листа, сіль, цукор. Поставити маринад на вогонь і довести до кипіння. Коли маринад закипів, додати в нього гриби і варити 15 хвилин. Додати оцет, варити ще 5 хвилин. 

Банки простерилізувати. Нарізати півкільцями цибулю. Гриби відкинути на друшляк і відокремити від маринаду. У банки по черзі викласти цибулю з грибами шарами, залити маринадом і щільно закрити кришками. Коли банки повністю охолонуть, поставити їх в холодильник або в прохолодне місце. Через добу гриби готові до вживання.

Відео дня

Мариновані гриби в італійському стилі

  • Свіжі гриби - 400 г.
  • Червоний винний оцет - 50 мл.
  • Оливкова олія - 50 мл.
  • Часник - 2-3 зубчики.
  • Свіжий чебрець або розмарин - 5 гілочок.
  • Гірчиця в зернах або насіння гірчиці - 1 ч. л.
  • Цукор, сіль, перець.
Як маринувати гриби на зиму рецепт / фото ua.depositphotos.com

Гриби помити і почистити, великі розрізати навпіл. Гриби залити водою і варити не менше 20 хвилин, відкинути на друшляк. Часник начистити і нарізати тонкими пластинами, покласти в каструлю. Додати до нього чебрець, гірчицю, цукор, сіль, перець. Залити 1 л холодної води, довести до кипіння і кип'ятити 7 хвилин. Додати оцет винний і оливкову олію, кип'ятити ще 3 хвилини і зняти з вогню. Гриби залити розсолом, закрити щільною кришкою і поставити в холодильник на 2 дні. 3 рази на день гриби потрібно помішувати. 

Читайте також інші рецепти: