Сало солоне рецепт / фото ua.depositphotos.com

Солоне сало - це улюблена закуска багатьох українців, яку в нашій країні готують століттями. Пропонуємо вам засолити сало за стародавнім рецептом, яким користувалися ще наші бабусі і прабабусі. Приготоване за цим рецептом сало виходить дуже ніжним і ароматним.

М'яке солоне сало - старовинний рецепт

Інгредієнти

  • сало свиняче свіже - 3 кг;
  • часник - 10 зубчиків;

    Відео дня
  • перець чорний мелений - 1 ст. ложка;

  • сіль - 4 ст. ложки;

  • лавровий лист - 7 шт.

Сало бажано брати свіже і молоде - від цього залежить м'якість готового продукту. Лавровий лист поламати на дрібні шматочки, а часник пропустити через прес. Ложкою змішати подрібнений часник з сіллю, перцем і лавровим листом і натерти цією сумішшю сало з усіх боків.

Є ще один спосіб засолювання сала: для цього змішайте сіль, перець і лавровий лист, а часник наріжте великими гострими часточками. Проткніть сало з усіх боків часником, а потім натріть сумішшю спецій.

Викладіть сало в спеціях в глибокий контейнер шкірою вниз. Залиште засолюватися на 10 днів, але раз на два дні шматки потрібно перекладати і перевертати.

Закуска буде готова, коли вся сіль вбереться в сало і на поверхні залишаться тільки спеції. Дістаньте сало з контейнера, розкладіть на папері в один шар і залиште на кілька годин для обсихання. З нього мають зникнути останні краплі солі. Після цього солоне сало готове.

Як зберігати солоне сало після приготування? У давні часи, коли ще не було холодильників, продукт загортали в марлю або щільну лляну тканину, укладали в дерев'яний ящик і пересипали сіллю. Ящик ставили в погребі або в викопану в землі яму.

У наш час сало можна просто загорнути в пергамент для запікання і перекласти в морозильну камеру. Зберігати солоне сало рекомендується не більше 4 місяців. Дату виготовлення можна написати на пергаменті.

Вас також можуть зацікавити новини: