Гострі огірки по-корейськи відмінно поєднуються з м'ясом, відбивними або рибними стравами. Такий легкий овочевий салат сподобається всім любителям гострого. Закуска порадує яскравим кольором і спокусливим ароматом, а простота приготування цієї страви приємно здивує. Рекомендуємо приготувати огірки по-корейськи на зиму зараз, поки овочі свіжозібрані і хрусткі.
Раніше УНІАН писав, як приготувати гострі помідори на зиму по-корейськи.
Огірки по-корейськи з морквою
- Огірки - 2 кг.
- Морква - 5 шт.
- Часник - 5 зубчиків.
- Цукор - 100 г.
- Сіль - 50 г.
- Оцет - 100 мл.
- Соняшникова олія - 100 г.
- Мелений коріандр - 1 ч. л.
- Паприка - 1 ч. л.
- Перець червоний мелений - 1 ч. л.
Огірки замочіть на кілька годин у холодній воді. Це зробить їх більш хрустким і позбавить від гіркоти. Моркву натріть на корейській тертці або наріжте ножем на тонкі смужки. Перекладіть моркву в миску і злегка зімніть руками. Огірки розріжте уздовж на довгі і тонкі часточки. Можна нарізати їх фігурним ножем.
Перемішайте огірки з морквою в глибокій каструлі. Змішайте подрібнений часник, сіль, цукор, і спеції. Замість цієї суміші можна використовувати 20 г готової приправи для моркви по-корейськи. Спеції залийте соняшниковою олією і оцтом, ретельно перемішайте. Залийте сумішшю овочі і залиште їх на 90 хвилин. За цей час огірки і морква пустять сік.
Простерилізуйте банки і кришки. Салат краще розкласти по маленьких баночках. Спочатку розкладіть по банках овочі, а потім залийте їх соком, який виділився з овочів. Поставте банки у велику каструлю і залийте водою так, щоб вона покрила банки на 2/3. Прокип'ятіть банки в каструлі 15 хвилин. Після цього огірки з морквою по-корейськи готові - можна прибрати їх в темне прохолодне місце.
Огірки по-корейськи без моркви і без стерилізації
- Огірки - 4 кг.
- Оцет - 200 мл.
- Соняшникова олія - 200 г.
- Перець чорний мелений - щіпка.
- Часник - 7 зубч.
- Цукор - 200 г.
- Сіль - 100 г.
- Зелень за смаком.
- Гірчиця в насінні - 1 ч. л.
- Гірчичний порошок - 1 ч. л.
Огірки нарізати довгою соломкою і замочити в холодній воді на 2 години. Потім злити воду і додати до огірків сіль, цукор, два види гірчиці, дрібно рубаний часник, чорний перець і рубану зелень. Добре підійде зелений фенхель або кінза. Ретельно перемішати огірки зі спеціями. Влити оцет і олію, ще раз перемішати. Поставити огірки в маринаді в холодильник на 2 години. Розкласти огірки по чистим банкам і щільно закрити кришкою.
Огірки по-корейськи на зиму без моркви зберігаються в холодильнику не більше місяця.