Огірки по-корейськи на зиму / фото ua.depositphotos.com

Гострі огірки по-корейськи відмінно поєднуються з м'ясом, відбивними або рибними стравами. Такий легкий овочевий салат сподобається всім любителям гострого. Закуска порадує яскравим кольором і спокусливим ароматом, а простота приготування цієї страви приємно здивує. Рекомендуємо приготувати огірки по-корейськи на зиму зараз, поки овочі свіжозібрані і хрусткі.

Раніше УНІАН писав, як приготувати гострі помідори на зиму по-корейськи.

Огірки по-корейськи з морквою

  • Огірки - 2 кг.
  • Морква - 5 шт.
  • Часник - 5 зубчиків.
  • Цукор - 100 г.
  • Сіль - 50 г.
  • Оцет - 100 мл.
  • Соняшникова олія - 100 г.
  • Мелений коріандр - 1 ч. л.
  • Паприка - 1 ч. л.
  • Перець червоний мелений - 1 ч. л.

Огірки замочіть на кілька годин у холодній воді. Це зробить їх більш хрустким і позбавить від гіркоти. Моркву натріть на корейській тертці або наріжте ножем на тонкі смужки. Перекладіть моркву в миску і злегка зімніть руками. Огірки розріжте уздовж на довгі і тонкі часточки. Можна нарізати їх фігурним ножем. 

Відео дня

Перемішайте огірки з морквою в глибокій каструлі. Змішайте подрібнений часник, сіль, цукор, і спеції. Замість цієї суміші можна використовувати 20 г готової приправи для моркви по-корейськи. Спеції залийте соняшниковою олією і оцтом, ретельно перемішайте. Залийте сумішшю овочі і залиште їх на 90 хвилин. За цей час огірки і морква пустять сік.

Простерилізуйте банки і кришки. Салат краще розкласти по маленьких баночках. Спочатку розкладіть по банках овочі, а потім залийте їх соком, який виділився з овочів. Поставте банки у велику каструлю і залийте водою так, щоб вона покрила банки на 2/3. Прокип'ятіть банки в каструлі 15 хвилин. Після цього огірки з морквою по-корейськи готові - можна прибрати їх в темне прохолодне місце.

Огірки по-корейськи без моркви і без стерилізації

  • Огірки - 4 кг.
  • Оцет - 200 мл.
  • Соняшникова олія - 200 г.
  • Перець чорний мелений - щіпка.
  • Часник - 7 зубч.
  • Цукор - 200 г.
  • Сіль - 100 г.
  • Зелень за смаком.
  • Гірчиця в насінні - 1 ч. л.
  • Гірчичний порошок - 1 ч. л.

Огірки нарізати довгою соломкою і замочити в холодній воді на 2 години. Потім злити воду і додати до огірків сіль, цукор, два види гірчиці, дрібно рубаний часник, чорний перець і рубану зелень. Добре підійде зелений фенхель або кінза. Ретельно перемішати огірки зі спеціями. Влити оцет і олію, ще раз перемішати. Поставити огірки в маринаді в холодильник на 2 години. Розкласти огірки по чистим банкам і щільно закрити кришкою.

Огірки по-корейськи на зиму без моркви зберігаються в холодильнику не більше місяця.

Вас також можуть зацікавити новини: