Рецепт окрошки / фото ua.depositphotos.com

Окрошка - це холодний суп з квасу з різною зеленню, овочами і дрібно посічений м'ясом або рибою.

Деякі господині додають в неї варену ковбасу або зовсім обходяться тільки овочами.

Відмінне блюдо в спекотну літню погоду. Слід тільки враховувати, що окрошка не зберігається довго, як звичайний суп в холодильнику.

Відео дня

Інгридієнти:

  • Квас - 1 л
  • Кип'ячена холодна вода - 1 л
  • Курячі яйця - 4 шт.
  • Картопля - 4 шт.
  • Огірок - 4 шт.
  • Сметана - 8 ст. л.
  • Пучок зеленої цибулі
  • Пучок кропу
  • Сіль - 1 ст. л

Спосіб приготування:

Цибулю та кріп подрібнити. Огірки розрізати вздовж на 4 частини і тонко подрібнити на пластинки.

Картоплю відварити, нарізати невеликими кубиками. Яйця також відварити та накришити.

Рецепт окрошки на квасі / фото ua.depositphotos.com

Лук розтерти з 0,3 ст. л. солі, він повинен пустити сік. Так він розкриває свій аромат і позбавляється від гіркоти.

З'єднати цибулю, огірки, кріп, картопля, яйця. Залити суміш 1 л квасу. Додати близько 1 л води (кип'яченою та охолодженою), вода додається для пом'якшення насиченого і різкуватого смаку квасу.

Додати 8 ст. л. сметани і сіль за смаком.

Корисні поради:

Щоб це блюдо, яке ще називають холодним супом, вийшло смачним, дуже важливо правильно подрібнити всі його основні складові компоненти.

Рецепт класичної окрошки / фото ua.depositphotos.com

Читайте такожКрем-суп з пельменями: рецепт апетитної стравиКартоплю для окрошки краще вибирати розсипчастих сортів і варити її слід нечищеною.

Окрошка стане ще більш ароматною, якщо зелень дрібно нашаткувати та розтерти з сіллю.

Коли окрошка готова, обов'язково дайте їй настоятися деякий час, поставивши каструлю з супом в холодильник.

Якщо будете додавати м'ясо в окрошку, то бажано вибирати нежирне. Оптимально підійде яловичина, яку відварюють і дають стекти з неї бульйону, використовуючи друшляк.