Окрошка - це холодний суп з квасу з різною зеленню, овочами і дрібно посічений м'ясом або рибою.
Деякі господині додають в неї варену ковбасу або зовсім обходяться тільки овочами.
Відмінне блюдо в спекотну літню погоду. Слід тільки враховувати, що окрошка не зберігається довго, як звичайний суп в холодильнику.
Інгридієнти:
- Квас - 1 л
- Кип'ячена холодна вода - 1 л
- Курячі яйця - 4 шт.
- Картопля - 4 шт.
- Огірок - 4 шт.
- Сметана - 8 ст. л.
- Пучок зеленої цибулі
- Пучок кропу
- Сіль - 1 ст. л
Спосіб приготування:
Цибулю та кріп подрібнити. Огірки розрізати вздовж на 4 частини і тонко подрібнити на пластинки.
Картоплю відварити, нарізати невеликими кубиками. Яйця також відварити та накришити.
Лук розтерти з 0,3 ст. л. солі, він повинен пустити сік. Так він розкриває свій аромат і позбавляється від гіркоти.
З'єднати цибулю, огірки, кріп, картопля, яйця. Залити суміш 1 л квасу. Додати близько 1 л води (кип'яченою та охолодженою), вода додається для пом'якшення насиченого і різкуватого смаку квасу.
Додати 8 ст. л. сметани і сіль за смаком.
Корисні поради:
Щоб це блюдо, яке ще називають холодним супом, вийшло смачним, дуже важливо правильно подрібнити всі його основні складові компоненти.
Читайте такожКрем-суп з пельменями: рецепт апетитної стравиКартоплю для окрошки краще вибирати розсипчастих сортів і варити її слід нечищеною.
Окрошка стане ще більш ароматною, якщо зелень дрібно нашаткувати та розтерти з сіллю.
Коли окрошка готова, обов'язково дайте їй настоятися деякий час, поставивши каструлю з супом в холодильник.
Якщо будете додавати м'ясо в окрошку, то бажано вибирати нежирне. Оптимально підійде яловичина, яку відварюють і дають стекти з неї бульйону, використовуючи друшляк.