![Що можна приготувати із зеленої цибулі / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com Що можна приготувати із зеленої цибулі / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com](https://images.unian.net/photos/2024_05/1716466932-6057.jpg?r=357840)
З наближенням літа в Україні настає сезон свіжої зелені, а також починає дозрівати цибуля і часник. Є багато варіантів того, що приготувати із зеленої цибулі. Ми зібрали чотири вітамінні рецепти, які урізноманітнять ваш раціон. Ці страви з зеленої цибулі дуже корисні та готуються просто.
- Салат із зеленої цибулі та яєць
- Соус із зеленої цибулі
- Кімчі із зеленої цибулі
- Оладки із зеленої цибулі
Салат із зеленої цибулі та яєць
Інгредієнти:
- зелена цибуля - 1 пучок;
- яйця - 3 шт;
- сметана - 150 г;
- сіль, перець за смаком;
- бальзамічний оцет або соєвий соус - 1 стіл. л.
Яйця зваріть круто (8-10 хвилин) і остудіть. Зелену цибулю помийте, приберіть підгнилі стебла, підсушіть. Наріжте пір'я без білих частин гострим ножем. Яйця наріжте кубиком, посоліть і поперчіть, змішайте з цибулею. Також посоліть сметану і приправте улюбленими приправами, змішайте з кількома краплями соєвого соусу або оцту. Заправте салат соусом і відразу ж подавайте на стіл.
За бажанням у салат із зеленої цибулі можна додати свіжі огірки, редиску або щавель.
Соус із зеленої цибулі
Інгредієнти:
- сметана - 250 г;
- зелена цибуля - 20 г;
- яєчний жовток - 1 шт;
- гірчиця - 20 г;
- цукор - щіпка;
- лимонний сік - кілька крапель;
- сіль, перець за смаком.
Зелену цибулю дрібно наріжте. Свіжий або варений яєчний жовток розітріть до однорідності із сіллю та цукром, змішайте зі сметаною. Приправте соус за смаком спеціями, лимонним соком і сіллю, а потім вмішайте рубану зелену цибулю.
![Салат із яєць і зеленої цибулі та інші страви з цибулею / фото ua.depositphotos.com Салат із яєць і зеленої цибулі та інші страви з цибулею / фото ua.depositphotos.com](https://images.unian.net/photos/2024_05/1716469576-2805.jpg?r=93917)
Кімчі із зеленої цибулі
Кімчі - це традиційна гостра азіатська закуска зі свіжих овочів. Це гарний варіант того, що приготувати з великої кількості зеленої цибулі.
Інгредієнти:
- зелена цибуля - 600 г;
- часник - 15 зубчиків;
- рисове борошно (або крохмаль) - 10 г;
- імбир - 20 г;
- азіатський рибний соус (можна замінити соєвим) - 6 стол. л.;
- цукор - 2 стол. л.;
- перець чилі пластівцями - 100 г;
- кунжут - 1 стіл. л.
Цибулю промийте холодною водою і зріжте білі частини. У невеликій каструлі змішайте 200 мл води з рисовим борошном за допомогою вінчика. Варіть на середньому вогні 10 хвилин, постійно помішуючи, поки не вийде консистенція киселю.
Часник, імбир, рибний соус, цукор і рисовий відвар збийте в блендері. Додайте пластівці чилі та ретельно розмішайте. Отриманою масою натріть цибульні пір'їни. Потім розділіть цибулю на пучки по 2-3 штуки і зв'яжіть кожен у тугий вузол.
Кунжут обсмажте на сухій пательні кілька хвилин до золотистого кольору. Викладіть цибулю у велику ємність, посипте кунжутом і накрийте кришкою. Залиште кімчі бродити. Через 1-3 дні салат із зеленої цибулі по-корейськи готовий. Гостроту можна регулювати на свій смак.
Оладки із зеленої цибулі
Інгредієнти:
- кефір 2,5% - 200 мл;
- зелена цибуля - 1 пучок;
- борошно - 200 г;
- яйце - 1 шт;
- сода - щіпка;
- соняшникова олія - 5 стол. л.;
- сіль, перець, спеції за смаком.
Яйце збийте із сіллю за допомогою вінчика. Додайте до нього кефір і поступово всипте борошно. Замісіть густе й однорідне тісто без грудочок. Додайте дрібку соди. Цибулю вимийте та дрібно наріжте. Вмішайте в тісто. За бажанням також можна додати кріп, шпинат та іншу зелень.
На сковороді підігрійте олію. Ложкою викладайте оладки й обсмажуйте з двох боків по 2-3 хвилини. Готові оладки із зеленою цибулею подавайте зі сметаною.