Пісні деруни / фото depositphotos.com

Золотисті картопляні деруни - улюблена страва багатьох українців. Щоб деруни добре тримали форму і були соковитими, в тісто для них додають яйця. Також деруни часто подають зі сметаною або шкварками. Загалом, ця страва не сприймається як пісна. Але ми впевнені - приготувати деруни можна з пісних продуктів.

Пісні деруни з картоплі

  • Картопля - 1 кг.
  • Цибуля - 2 шт.
  • Пшеничне борошно - 2 стол.л.
  • Часник - 2 зубч.
  • Соняшникова олія - 30 г.
  • Сіль, спеції за смаком.

Картоплю і цибулю очистити від шкірки і сполоснути холодною водою. Очищену картоплю натерти в миску на самій дрібній тертці. Чим дрібніше буде натерта картопля, тим однорідніше і ніжніше будуть деруни. Також картоплю можна перемолоти на м'ясорубці. Якщо з картоплі виділився сік - його варто злити.

Дуже дрібно нарізати цибулю і часник, додати в картоплю. Вмішати в картопляну масу борошно, сіль і спеції за смаком, наприклад, прянощі для картоплі. Перемішати масу до однорідності. Олію розігріти на сковороді і посмажити деруни по 3-4 хвилини з кожного боку.

Відео дня

Пісні деруни з грибами

  • Картопля середня - 10 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Гриби - 300 г.
  • Пшеничне борошно - 3 стол.л.
  • Олія (для смаження) - 3 стіл.л.
  • Сіль, перець за смаком.
  • Зелень - пучок.

Гриби вимити і дрібно нарізати. На сковороді розігріти 1 ложку олії і посмажити гриби до золотистого кольору (приблизно 5 хвилин). Почистити картоплю і цибулю. Картоплю натерти на дрібній тертці, цибулю дрібно порізати. Змішати картоплю, цибулю, борошно і смажені гриби. Посолити і поперчити.

Дві ложки олії розігріти на сковороді. Викласти деруни на гарячу сковороду ложкою і смажити по 2-3 хвилини з кожного боку. Подавати деруни з рубаною зеленню.

Вас також можуть зацікавити новини: