Рецепти страв з курячої печінки / фото ua.depositphotos.com

Куряча печінка – це один із найдоступніших і недорогих субпродуктів. Завдяки високому вмісту білка, вітамінів і мікроелементів вона є незамінною в раціоні дорослих та дітей.

Читайте такожНіжна випічка на кефірі: як приготувати пиріг, кекс та пиріжкиГотується печінка курки дуже просто й швидко, а її смак не залишить байдужими навіть тих, хто не любить субпродукти.

Рецептів страв з курячої печінки є безліч. Найбільш ароматною виходить смажена печінка. Також її можна тушкувати та варити. Загалом печінка курки чудово гармонує з овочами, крупами та навіть фруктами. Смачно й ситно буде в кожному разі: чи то печеня, чи то паштети, чи то запіканки або ж канапе.

Куряча печінка з цибулею і морквою

  • Куряча печінка - 450-500 г
  • Цибуля ріпчаста - 2-3 шт.
  • Часник - 3-4 зубчики
  • Морква середня - 1 шт.
  • Оцет бальзамічний - 1 ст.л.
  • Зелень петрушки
  • Олія
  • Сіль, перець

Нарізати цибулю кільцями. Розігріти на сковорідці олію, вкинути цибулю.

Моркву нарізати кружечками. Додати її до цибулі.

Смажена куряча печінка - рецепт / фото ua.depositphotos.com

Подрібнити часник і теж відправити на сковороду. Обсмажити овочі, помішуючи, до прозорості цибулі.

Печінку посолити та поперчити.

Розподілити овочі по периметру сковороди, залишивши центр вільним. Викласти туди курячу печінку. Обсмажувати по 3-4 хвилини на кожному боці.

Перемішати печінку з овочами. Додати бальзамічний оцет, ще раз перемішати.

Обсмажувати курячу печінку з цибулею та морквою 1 хвилину, потім накрити кришкою й прибрати з вогню.

Під час подачу смажену курячу печінку посипати рубаною зеленню петрушки.

Паштет з курячої печінки з часником

  • Печінка куряча - 500 г
  • Масло вершкове - 200 г
  • Вершки - 100 мл
  • Часник - 2-3 зубчики
  • Сіль, перець - за смаком

Очистити, промити й обсушити печінку. У сковороді розтопити 100 грамів вершкового масла, викласти туди печінку, смажити на вогні трохи більше за середній. З готової печінки під час проколювання витікає прозорий сік, а серединка – рожева.

Покласти печінку в блендер.

Як приготувати паштет з печінки / фото ua.depositphotos.com

На тій же олії посмажити розчавлені зубчики часнику. Перекласти їх у блендер разом із олією, на якій вони смажилися. Влити вершки, сіль, перець і збити до однорідності.

Окремо розтопити решту 100 грамів вершкового масла.

Перекласти паштет з блендера в банку і зверху залити розтопленим маслом. Покласти в холодильник на 2-3 години до повного застигання.

Курячо-печінковий паштет можна намазувати на хліб або хлібці, а також подавати зі свіжими овочами.

Яєчний рулет з печінкою

  • Куряча печінка - 300 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Курячі яйця - 3 шт.
  • Молоко - 3 ст.л.
  • Сіль, перець чорний мелений - за смаком
  • Зелень - за смаком
  • Рослинна олія - 1 ч.л.

Печінку помити. Розігріти сковороду з олією й обсмажити печінку до напівготовності. Цибулю очистити і порізати довільно, додати до печінки. Посолити, поперчити до смаку. Можна додати улюблені приправи. Обсмажувати до готовності. Потім печінку з цибулею подрібнити в блендері або через м’ясорубку.

Читайте такожВишуканий торт Естерхазі: як приготувати легендарний десертДля рулету збити яйця, сіль та молоко. Можна додати зелень за бажанням.

Форму для запікання краще взяти прямокутну. Відрізати згідно з її розмірами пергаментний папір, зім’яти в грудку й намочити добре у воді, віджати та викласти у форму.

Вилити яєчну суміш у форму і запікати в духовці при температурі 180°С упродовж 15 хвилин. Потім покласти на стіл харчову плівку або фольгу й викласти омлет. Зверху викласти начинку. Акуратно скрутити рулет. Загорнути в плівку/фольгу і залишити в холодильнику на 2 години.

Вас також можуть зацікавити інші рецепти: 

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram