Страви з гарбуза обов'язково варто приготувати восени, поки триває сезон гарбуза. Залежно від рецепту гарбуз може грати різними смаками, а також є прекрасною основою для десертів. Зібрали 3 смачних і оригінальних рецепта, в основі яких - пряний сонячний гарбуз.
М'ясні котлети з гарбузом
- Гарбуз - 300 г.
- М'ясний фарш - 700 г.
- Часник - 1 великий зубчик або 2 дрібних.
- Яйця - 1 шт.
- Панірувальні сухарі - 4 ст. л.
- Сіль, перець, мускатний горіх за смаком.
Гарбуз і часник натерти на дрібній тертці. Якщо хочете отримати більш виражений смак гарбуза - візьміть 500 г м'якоті. Фарш змішати з гарбузом, яйцем, панірувальними сухарями і часником. Вимісити фарш, посолити і поперчити, сформувати котлети.
Котлети з фаршем і гарбузом можна запекти в духовці або посмажити на сковороді. Якщо запікаєте котлети, то викладіть їх на деко з пергаментом і поставте в духовку на 25 хвилин при 190 градусах. Перед смаженням на сковороді обваляйте котлети в борошні і смажте по 7-10 хвилин з кожного боку.
Кекси з гарбузом, бананом і сиром
- Гарбуз (м'якоть) - 200 г.
- Сир - 200 г.
- Яйця - 2 шт.
- Цукор - 150 г.
- Ванільний цукор - щіпка.
- Банан - 1 шт.
- Борошно - 150 г.
Гарбуз довільно нарізати і відварити до м'якості (15-20 хвилин). Розім'яти гарбуз в пюре. Змішати сир з яйцями і цукром. Потім додати гарбузове пюре і ванільний цукор. Перемішати масу до однорідності. Додати дрібно нарізаний банан і просіяти борошно. Ще раз перемішати. Розкласти тісто по силіконовим формам. Випікати кекси 30 хвилин при 180 градусах.
Пряний гарбузовий суп з куркою і рисом
- М'якоть гарбуза - 300 г.
- Варена курка або індичка - 500 г.
- Цибуля - 1 шт.
- Часник - 2 зубчики.
- Морква - 1 шт.
- Імбир - 30 г.
- Оливкова олія - 1 ст. л.
- Томатна паста - 1 ст. л.
- Приправа каррі - 1 ст. л.
- Помідори - 400 г.
- Курячий бульйон - 750 мл.
- Рис - 300 г.
- Сіль, перець, кінза за смаком.
Цибулю і часник дрібно порубати, моркву нарізати кружечками, а гарбуз - невеликими кубиками. Імбир натерти на дрібній тертці. У глибокій сковороді розігріти оливкову олію. Обсмажити до рум'яності цибулю, часник, моркву і імбир.
Додати в сковороду гарбуз, томатну пасту, каррі і шматочки курки. Смажити ще пару хвилин. Потім додати нарізані томати, сіль, перець і гарячий бульйон. Готувати 15 хвилин. Потім всипати рис і готувати суп до готовності рису (приблизно 20 хвилин). Якщо хочете більш рідкий суп - візьміть менше рису. Перед подачею посипати рис рубаною кінзою.
Вам також може бути цікаво: