
Не всім людям подобається м'ясо з фруктами. Але якщо ви любите таке поєднання, то ця страва вас точно підкорить. Курячі відбивні з ананасами виходять соковитими і дуже просто готуються, а всі інгредієнти ідеально доповнюють один одного.
Відбивні з ананасами та сиром у духовці
Інгредієнти:
- куряче філе - 1 кг;
- консервовані ананаси кільцями - 400 г;
- сир - 200 г;
- майонез - 3 стол. л.;
- соняшникова олія - 2 стол. л.;
- сіль, перець за смаком;
- спеції за смаком.
Куряче філе розріжте тонкими пластинками. Накрийте харчовою плівкою або поліетиленом, і відбийте молотком із двох боків.
Порада: замаринуйте сирі відбивні в ананасовому сиропі на кілька годин. Тоді м'ясо точно не буде сухим і прісним.
Посоліть і поперчіть м'ясо. Щоб відбивні з ананасами були соковитими, змастіть їх з одного боку майонезом або сметаною. Сир натріть на крупній тертці. Ананаси розріжте вздовж на тонші кільця.

Духовку розігрійте до 180°. Деко для запікання вистеліть пергаментом і полийте олією. Розкладіть відбивні змащеним майонезом боком догори. На них викладіть кільця ананаса і щедро посипте тертим сиром.
Якщо готуєте свинячі відбивні з ананасами, то свинину також наріжте тонкими пластинами та відбийте з двох боків. Але не викладайте на деко сирою, а спочатку обсмажте шматки на сковороді по 3-4 хвилини з кожного боку.
Готуйте свинячі або курячі відбивні з ананасами в духовці 30-35 хвилин, доки сир не перетвориться на рум'яну скоринку.